Tüntetést szerveznek kedd délelőttre az új, a katázást szigorító törvény ellen

  • narancs.hu
  • 2022. július 11.

Belpol

Hogy legyen valami reakció is az esztelenségre.

Tüntetést szerveznek kedden 10 órától a Kossuth téren az új, a katázást szigorító törvény ellen.

Mint arról lapunk is beszámolt, törvénymódosítást nyújtott be kormány nevében Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, aki indítványozta, hogy a parlament kivételes eljárásban tárgyalja a katázás átalakítását. Bár a terv szerint 18 millió forintra emelik a katás bevételi értékhatárt, ezt az adózási formát csak azok választhatják majd, akik a lakosság részére saját szolgáltatást nyújtó, terméket értékesítő egyéni vállalkozók. Vagyis az új katásoknak így csak magánszemélyektől származhat bevétele, kivételt képeznek a taxis személyszállítást végzők. Az adó mértéke minden kisvállalkozónak havi 50 ezer forint lesz.

Semjén javaslatára kedden három óra áll majd rendelkezésre az országgyűlési képviselőknek, hogy módosító javaslatot  nyújtsanak majd be, ezt követően megtartják majd az összevont vitát, döntenek a módosító javaslatokról, és meg is szavazzák a törvényt. Vagyis egy nap alatt átnyomják még a nyári szünet előtt a törvényt – ne legyen kétség –, hogy a teljesen irreális szeptember 1-i határidővel be is lehessen vezetni.

Egyébként mintha Gulyás Gergely a múltheti Kormányinfón valami olyasmit jelentett volna be, hogy azt kommunikálták az Európai Unió felé – afféle engedményként –, hogy szélesebb körű társadalmi egyeztetést folytatnak majd, és visszaszorítják az egyéni indítványok általi törvényalkotást. Ez biztos valami más kategóriába esik a Fidesz-KDNP megítélése szerint.

A tüntetést úgy tűnik, egy magánszemély hirdette meg. "Ez normális? Hogy mindenkit ki kell tiltani szinte a katából? Nem hiszem, hogy ez lenne a megoldás! Szólaljunk fel emberek!" Hétfő estig már több mint 3400 ember jelezte, hogy részt vesz az eseményen. 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk