Pedagógusok Szakszervezete: Teszteljenek minden érettségizőt!
Érettségi vizsgán

Pedagógusok Szakszervezete: Teszteljenek minden érettségizőt!

  • narancs.hu
  • 2020. április 17.

Belpol

Az idei érettségiken nemcsak a bukás veszélye fenyegeti a diákokat.

"Ha a kormány ragaszkodik az írásbeli érettségi május 4-i kezdési időpontjához, a PSZ követeli, hogy minden olyan személyt teszteljenek, aki a középiskolai érettségiben részt vesz. Csak azok vizsgázhassanak, illetve vehessenek részt, működhessenek közre a folyamatban, akiknek vírusteszt-eredménye negatív!" - írja közleményében a Pedagógusok Szervezete.

A szervezet szerint a közelmúltban számos esetben kiderült, hogy olyanok hurcolták be családjukba vagy különböző közösségekbe a vírust, akik korábban kórházban jártak. Az elmúlt napok kórházi ágyfelszabadítása miatt pedig várhatóan még több fertőzött kerülhetett haza a családokhoz, így olyanokhoz is, ahol a gyerek hamarosan érettségizni fog. Az érettségik épp ezért könnyen járványos gócokká alakulhatnak az óvintézkedések nélkül.

A PSZ azt kéri, a pozitív tesztet produkáló diákok még a nyár végi, őszi felsőoktatási pótfelvételi előtt kapjanak lehetőséget az érettségi vizsgák letételére. "A PSZ egyértelműen jelzi: ha a kormány nem teszteli az érettségi folyamatában részt vevő személyeket,minden esetleges megbetegedésért vállalnia kell a felelősséget!" - írják.

Figyelmébe ajánljuk