Pert vesztett a Diákhitel Központ, ki kell adniuk a Magyar Péter szerint túlárazott megbízások árlistáit

  • narancs.hu
  • 2024. május 29.

Belpol

Első fokon. Az ítélet egyelőre még nem jogerős.

Az Átlátszónak adott igazat első fokon a Fővárosi Törvényszék, így az oknyomozó lap beszámolója szerint a Diákhitel Központnak ki kell adnia azokat a dokumentumokat, amik bizonyítani vagy cáfolni fogják a intézmény korábbi vezetője, Magyar Péter állításait.

Magyar a februári Partizán-interjújában beszélt többek között arról, hogy a kormányzati kommunikációt végző Balásy Gyula-cégek "a piaci árnál háromszor, olykor hatszor drágábban" dolgoztak nekik, ráadásul azt sem jó minőségben.

Az Átlátszó erre az állításra próbált bizonyítékot vagy cáfolatot szerezni. Ezért a Diákhitel Központtól közérdekű adatigénylés formájában azt kérték, küldjék el nekik azokat az iratokat, amelyekből kiderülnek a megbízásokkal kapcsolatos részletek. A Diákhitel Központ azonban a lap szerint húzta az időt, így pert indítottak ellenük, ezt nyerték meg a napokban első fokon. Eszerint a Diákhitel Központnak 45 napon belül ki kellene adnia minden olyan szerződés mellékleteit, amelyeket 2018. január 1. és 2022. december 31. között kötöttek a Lounge Design Kft.-vel és a New Land Media Kft.-vel.

A központ azzal védekezett a perben, hogy az említett listák üzleti titoknak minősülnek. Csakhogy a Diákhitel Központ a Magyar Állam tulajdonában és kizárólagos befolyása alatt álló gazdasági társaság, közpénzből működik.

Az ítélet egyelőre még nem jogerős, a Diákhitel Központnak 15 napja van arra, hogy fellebbezést nyújtson be.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk