Ausztrál tulajdonból kellett visszaszerezni Józsefváros Facebook-oldalát

  • narancs.hu
  • 2019. november 26.

Belpol

Az oldalt törölték, még mielőtt az új vezetés átvehette volna a kezelését.

Újabb fejezettel bővült a bukott fideszesek önkormányzati Facebook-oldalakért folytatott utóvédharca. Mint megírtuk, a választást elvesztő Bús Balázs Óbuda közösségi oldalát rántaná magával Dugonics Tituszként, Pikó Andrásnak pedig Józsefváros Facebook-oldaláért kellett megküzdenie, mert egy távozó kolléga meglépett annak adminjogaival.

A választáson elbukott fideszes Bús magával vinné Óbuda Facebook- és Instagram-oldalát

A 3. kerület 25 ezres Facebook oldala hirtelen civillé vált. Újpesthez és Józsefvároshoz hasonlóan a kerület előző, fideszes vezetése Óbudán sem akarja átadni a kerület közösségimédia-csatornáit az új városvezetésnek, értesült a Narancs.hu. Úgy tudjuk, Bús Balázsék arra hivatkozva nem adják át az Óbuda-Békásmegyer Facebook- és Instagram-oldal kezelését a kerület új vezetésének, hogy azokat civilek működtetik.

Az új vezetés épp ezért a Facebook Közép-Kelet Európai Igazgatóságához fordult, aminek most meg is lett az eredménye: Pikó András saját oldalán tette közzé, hogy sikerült megszerezniük az önkormányzati oldal jogait, azonban mire munkához láttak volna, az oldalt archiválták vagy törölték. Akadt még meglepő fordulat: a közpénzből működtetett oldal az elmúlt években egy ausztrál magánszemély tulajdonában volt.

Figyelmébe ajánljuk