Pikó szakít a hagyománnyal: a józsefvárosi képviselők nem fognak Mikulás-csomagot osztogatni az óvodásoknak

  • narancs.hu
  • 2019. november 1.

Belpol

Ettől még a gyerekek kapnak majd ajándékot, csak nem a politikusoktól.

Az új józsefvárosi polgármester saját bevallása szerint újabban azzal szembesül, hogy időnként olyan dolgokról is döntenie kell, amikről tudomást szerezve, ahogy ő fogalmaz, "először leesik a székről".

Legutóbb akkor fordult elő hasonló, mikor megkérdezték Pikót kapnak-e idén Mikulás-csomagot a képviselők. Mire ő visszakérdezett, hogy "miért eddig kaptak?"

Kiderült ugyanis, hogy a kérdés arra vonatkozott, készüljenek-e Mikulás-csomagok az óvodákba, hogy a képviselők bevihessék és szétoszthassák azokat a gyerekeknek.

"Komolyan.
Állítólag volt olyan képviselő, aki maga öltözött be Mikulásnak.
Úgyhogy ezt a hagyományt megszakítjuk, idén nem a képviselők osztogatnak csomagot, hanem rendes, nem politikus Mikulások" – szögezte le Pikó András.

A VIII. kerületi polgármester közlése szerint idén is lesz jégpálya a kerületben, és a téli szünetben a korcsolyabérlést is ingyenessé teszik, hogy "ne ezen múljon, hogy a szegényebb gyerekek tudnak-e korizni vagy sem".

Pikó azt is közölte a Facebook oldalán, hogy "nincs kerületi újság, FB-oldal, honlap és az infópontokkal is kellene valamit kezdeni". Elmondása szerint folyamatosan dolgoznak ezen is, de ha a leggyorsabban haladnak, akkor is csak november végén, december elején jöhet ki a megfogalmazása szerint "már nem propaganda lap" első száma.

Figyelmébe ajánljuk