Pintér a tervezett megszorításokról: Ahol betegellátás van, ott semmilyen visszavágás nem lesz

  • narancs.hu
  • 2023. július 5.

Belpol

A kormány szerint át kell nézni, mennyire hatékonyan költik el az állami pénzt.

Mint korábban megírtuk, megszorításokra készül a kormány, felülvizsgálják az állami támogatásokat, adókedvezményeket, első lépésben idén december 31-ig a 2023-as egészségügyi, családtámogatás és lakhatásra fordított állami kiadásokat, valamint az ezekhez kapcsolódó adókedvezményeket akrják áttekinteni. Ez után 2024-ben az oktatásra és állami beruházásokra fordított kiadásokat kell felülvizsgálni. Varga Mihály pénzügyminiszter kapta a feladatot, hogy a többi miniszterrel együtt dolgozva megnézze, hogyan költötték el a pénzeket.

Pintér Sándor egy egészségügyi konferencián az rtl.hu megszorításokra irányuló kérdésére azt válaszolta, hogy „hol betegellátás van, ott semmilyen visszavágás nem lesz”, illetve hogy „mind a kórházak, mind a járóbeteg-szolgálatok megfelelő támogatást fognak kapni.” A miniszter részleteket azonban nem árult el kiemelte, hogy: „részletekről holnap a kormányinfó keretén belül Gulyás miniszter úr fog önöknek tájékoztatást adni.” 

Mivel a Belügyminisztérium alá tartozik az oktatás kérdése is, ezért a 444.hu ugyanezen a konferencián a tanárok felmondásáról kérdezte Pintér Sándort. Válaszában a miniszter annyit mondott, hogy mindenki jósolgatja, hányan hagyják el a pályát, de hozzá még egy felmondás sem érkezett. Továbbá Pintér bízik benne, hogy meg tudják győzni a pedagógusokat arról, hogy továbbra is az ifjúságot és a gyermekeket tanítsák.  

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk