Pintér Sándor nem mondott olyat, hogy nem használták a Pegasust

  • narancs.hu
  • 2021. július 21.

Belpol

Sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudta a megfigyelési botrányról szóló információt.

Videóriportot készített a Telex, melyben Pintér Sándor belügyminiszert és más kormánytagokat kérdezték a megfigyelési botrányról és arról a Pegasus szoftverről , amivel bizonyítottan Orbán Viktor kritikusait, valamint újságírókat is célba vettek. 

"Telex: Ki tudja jelenteni, hogy az Alkotmányvédelmi Hivatal nem használt és nem vett ilyen eszközt?

Pintér Sándor: Nekem ilyen kijelentésem sose volt, és most se teszem meg."

Ez a párbeszéd zajlott le a lap riportere és a belügyminisztet között, vagyis eszerint Pintér sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudta, hogy használták Pegasus szoftvert.

Pintér azt javasolta a Telex újságírójának, forduljon inkább az országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának elnökéhez, a jobbikos Stummer Jánoshoz. Mint ismert, az ellenzék össze akarta hívni a testületet, de a Fidesz szerint erre semmi szükség.

(Telex)

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk

Hol az ember?

A megfilmesíthetetlen könyvek megfilmesítésének korát éljük – ezek pedig nagyrészt sci-fik. Herbert Ross Dűnéjének sokszor nekifutottak, mire Denis Villeneuve szerzői húrokat pengető két blockbustere végre a tömegek igényeit is képes volt kielégíteni; Isaac Asimov Alapítványából az Apple készített immár második évadát taposó, csillogó űroperát – a Netflix pedig az elmúlt évek egyik legnagyobb sikerű, kultikus hard sci-fijébe, Liu Ce-hszin kínai író Hugo-díjas A háromtest-triló­giá­jába vágott bele.

Nem viccelnek

  • - minek -

Poptörténeti szempontból is kerek jubileumokkal teli lesz ez az év is – novemberben lesz negyven éve, hogy megjelent a The Jesus and Mary Chain első kislemeze, a melódiát irgalmatlan sípolásba és nyavalyatörős ritmusba rejtő Upside Down.