Plakátletépő mozgalmat hirdetett Hadházy Ákos

  • narancs.hu
  • 2023. november 26.

Belpol

Eltávolítja a nemzeti konzultáció utcai hirdetéseit. Szerinte ez nem hőstett, hanem a minimum.

Leszedi az utcán a nemzeti konzultáció legújabb plakátjait Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő.

Az ellenzéki politikus a közösségi oldalán közzé tett videóban arról beszél, hogy az újabb kormányplakátok fasiszta jellegű propagandakampányt jelenítenek meg közpénzből. Az világos, hogy eddig nem sikerült megállítani az ilyen kampányokat, mégis mindenkit arra biztat, hogy a környezetében látott hirdetéseket rongálja meg. Ez a tett, ha másra nem is, arra jó, hogy ne kelljen szégyenkezni és azt gondolni, hogy „némán nézzük ezt a gyalázatot”.

Hadházy emlékeztet, ez a kampány orosz franchise alapján zajlik. Vlagyimir Putyin elnököt említi, aki, amikor már gondban volt, belső ellenségeket keresett, és a valódi ellenzéki politikusokat hazaárulónak nevezte. 

„Egy plakát rongálása nem bűncselekmény, lehet, hogy szabálysértés, de olyan időket élünk, amikor bizonyos szabályokat muszáj áthágni” – mondja a felvételen Hadházy. Szerinte ez azért megengedhető, mert a kormány is megsérti a jogállam alapjait, többek között ezekkel a plakátokkal.

A filmet hirdető poszt szerint  „letépni egy propagandaplakátot nem hőstett, ez a minimum, amit megtehetünk a Fidesz legújabb, ocsmány húzása ellen.”

A képviselő szerint Ursula von der Leyennek is meg kellene értenie, hogy ahol a kormány adófizetői pénzből folyamatosan politikai kampányt folytat, ott nem lehet demokratikus a választás. Ha pedig az európai uniós választás Magyarországon nem demokratikus, az az egész európai választás hitelességét kérdőjelezi meg.

 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk