Plusz tízezer tesztet adományoztak Karácsonyék a kerületeknek

  • narancs.hu
  • 2021. április 15.

Belpol

Az óvodák és iskolák hétfői megnyitása tette ezt szükségessé. Megkezdték a kiszállítást.

Elkezdődött annak a 10 ezer tesztnek a kiszállítása, amit a Főváros ajánlott fel a kerületi önkormányzatoknak, hogy az óvodák és az iskolák megnyitása előtt tesztelni tudják a pedagógusokat és a diákokat - írja a Főpolgármesteri Hivatal közleménye alapján a Népszava.

A lap emlékeztet rá,  hogy a Fővárosi Önkormányzat korábban már 50 ezer ingyenes tesztet biztosított a fővárosi lakosság és a kerületek számára.

Mint arról tegnap beszámoltunk, Orbán Viktor videóüzenetben tájékoztatott a kormány döntéséről, miszerint április 19-én kinyitják az óvodákat, és az általános iskolák alsó tagozatos diákjai is visszatérhetnek az intézményekbe. De a felső tagozatosok számára még marad a digitális oktatás, ők majd csak május 10-én a középiskolásokkal együtt mehetnek vissza az osztálytermekbe.

   

 

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.