Pokorniék leállítják a Böszörményi úti beruházást, mely az omlásáról híresült el

  • narancs.hu
  • 2022. szeptember 26.

Belpol

Irodaház helyett parkoló és közösségi kert lesz a helyén. Az önkormányzat elad némi vagyontárgyat, mely bevételt hőszivattyúra, napelemekre, hőszigetelésre fordítja.

A XII. kerületi képviselő-testület úgy döntött, hogy "lehúzzuk a vitorlákat, és megállunk a fejlesztéssel" – mondta Pokorni Zoltán, a XII. kerület fideszes polgármestere az Indexnek adott interjújában a Böszörményi úti irodaház építéséről. A beruházás akkor vált igazán ismertté, amikor a bontás során az ott álló régi irodaépület felső három szintje leomlott.

Pokorni szerint három problémával szembesültek: lszabadultak az építőipari árak, megnőttek a kamatterhek, és nem biztos, hogy lesz majd az irodákra kereslet, ha elkészül. A Böszörményi úti egykori épület helyén egyelőre parkolót alakítanak ki, valamint közösségi kertet.

A polgármester beszélt az energiaár-robbanásról is, elmondta: az önkormányzat a gáz esetében tizenegy és félszeres, az áram esetében pedig tizenkétszeres árra számíthat. Hozzátette, minden kerületi intézményt végignéztek, és "energetikai házirendet" vezettek be. Ez olyan részletszabályokat tartalmaz, mint hogy mikor lehet felkapcsolni a fűtést, mikor kell lekapcsolni, hétvégén hogyan kell takarékoskodni, hogyan kell szellőztetni. "A tíz óvodában és négy bölcsődében összesen 53 ezer légköbmétert fűtünk, minden intézménynél lesz felelőse annak, hogy ki mennyit fogyaszt."

Mint mondta, a hivatal munkatársainak home office-t írtak elő, öt munkanapból hármat töltenek majd bent, de azt sem az eddig megszokott fűtés mellett. Míg mint arról már korábban nyilatkozott, a legnagyobb fogyasztást jelentő téli időszakban bezárják két-három hónapra a kulturális és sportlétesítményeket.

Pokorni bevételi oldalon többletforrásra számít, az önkormányzati vagyontárgyak (lakások, telkek) eladásából származó pénzt nem a napi működésre fogják fordítani, hanem a tervek szerint hőszivattyúra, napelemekre, hőszigetelésre.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Gulyás Gergely: A KDNP nem fog egy EP-frakcióban ülni a Tisza Párttal

  • narancs.hu

Erről a miniszter a kormányinfón beszélt, ahol a kommunista rémuralomhoz és a Rákosi-korszakhoz hasonlította az Európai Unió Bírósága ítéletét, melynek értelmében 200 millió euróra büntették hazánkat, mivel nem tartota be a bíróság egy korábbi, menekültügyben hozott ítéletét.