Politikai ügy lett a kőszegi gerillafestők munkájából

  • narancs.hu
  • 2021. augusztus 12.

Belpol

A polgármesternek is tetszik így a rendelő, csak az nem, hogy titokban mázolták ki.

Egy ilyen kezdeményezést minden értelmes ember támogat, de az mégsem helyes, hogy közintézménybe olyankor mentek be az önkéntesek, amikor zárva van, és erről az intézmény vezetője nem tudott – ez Básthy Béla kőszegi polgármester álláspontja arról, hogy Kőszegen néhány helyi önkéntes kifestette a gyermekorvosi rendelő helyiségeit. 

A városvezető a különös esetről közleményt adott ki, eszerint ha rendőrségi feljelentést nem is tett az önkormányzat, de belső vizsgálat indult. A nyugat.hu azt írja, hogy az önkormányzat reakciója megosztja az embereket. Vannak, akik úgy gondolják, szőrözés helyett egy köszönöm elég lett volna.  

A polgármester erre reagálva pontokba szedve árnyalta a közösségi oldalon a hivatalos álláspontot.

Eszerint tisztában van azzal, hogy ebben a szerepben ő most nem népszerű, de egy vezetőnek ilyen helyzetben is a jogszerűség mellett kell állnia. Básthy szerint  „Szigeti Vanda és társai alkotása szép, joggal tetszik gyereknek, szülőnek egyaránt”, de „akkor is szép lenne, ha nem titokban festik fel, hanem akiknek az a dolguk, jelzik ezt a szándékot az intézményvezetőnek, vagy a tulajdonos önkormányzatnak”,  egy közintézményben engedély nélkül nem tartózkodhat senki, és nem végezhet ilyen átalakításokat, ezt pedig annak, aki kinyitotta az ajtót a dekoratőrök előtt, tudnia kellett.

A polgármester szerint egyértelmű, hogy a titkosítás  kinek az érdekét szolgálta. 

Valószínűleg az Összefogás Kőszegért Egyesületre, annak elnökére, Harkai Norbertre gondol, aki a nyugat.hu-nak azt nyilatkozta, a történtekért, és amiért nem kértek engedélyt, vállalja a felelősséget. Bár az kiderült, hogy a festés nem az egyesület ötlete volt, hanem a védőnőké és az anyukáké. Azért gondolták, hogy ez jó lesz így, mert abban az épületben hosszú ideje nem volt tisztasági festés.

A leadkép forrása: Összefogás Kőszegért Egyesület Facebook-oldala

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk