Prőhle Gergely arra kéri a kormányt, hogy a Strache-botrány után gondolkodjon el a néppárti visszatérésről

  • narancs.hu
  • 2019. május 24.

Belpol

A volt berlini nagykövet szerint még nincs minden veszve!

"Bár a kormányhoz közeli média nap mint nap megpróbálja elhitetni velünk, hogy az „új szövetség” fantasztikus lehetőségekkel kecsegtet, hogy ezt a migránssimogató, identitászavaros néppárti társaságot már rég ott kellett volna hagyni, a Strache-bukást követő új helyzetben érdemes átgondolni ezt a nagy elszánást" – véli Prőhle Gergely a valaszonline.hu felületén megjelent hosszú elemzésében, amelynek az a címe, hogy: Vissza a Néppártba!

false

 

Fotó: MTI

Ebben sok szó esik a német politikáról, de Prőhle, aki a Petőfi Irodalmi Múzeum után egy Gulyás Gergelyhez közeli alapítványnál helyezkedett el, a magyar kormányról is szót ejt. Ezek azért figyelemre méltó szavak, mert Prőhle a kormányzati körökkel ma is beszélő és kapcsolatban álló személy, ezért kiolvasható kritikája ezért is tűnik érdekesnek.

A magyar állapotok felmérésére felkért „három bölcsről” azt írja Prőhle: „Ha azonban egy apró jelzést kapnak, hogy van értelme érdemben beszélni a magyar kormányt érő kritikák valóságtartalmáról, ha a miniszterelnökkel – hisz ki mással? – folytatott beszélgetéseik nyomán bízhatnának abban, hogy bizonyos pontokon módosítható a kormányzati irányvonal, akkor lenne esély arra, hogy az európai jobboldal ne szétforgácsolódjon, hanem okos belső kompromisszumokkal egységes maradjon.”

A teljes írás itt olvasható.

Figyelmébe ajánljuk