És akkor újra átfestették a fradista ultrák a szivárványos padot

  • narancs.hu
  • 2023. július 11.

Lokál

És üzentek a járdán: "STOP LMBTQ". Kicsit unalmas már ez az átfestősdi.

Míg hétfőn arról számoltunk be, hogy újra szivárványszínű a Tompa utcai pad, amit az Amnesty International Magyarország és Ferencváros Önkormányzata Budapest első szivárványos köztéri padjaként avatott fel, amivel a két éve megszavazott homofób törvényre emlékeztetnek. Így tiltakoznak "a kormány évek óta tartó kirekesztő politikája ellen".

Mint ismert, július 6-án színesítették meg a padot, amit nem volt kérdés, hogy valaki rövid időn belül át fog festeni, meg fog rongálni. Így is lett, fradista fociultrák zöld-fehérre pingálták. És hétfőről keddre ismét (másodjára is) átfestették szivárványosról.

Íme a pad evolúciója:

 
Fotó: Facebook/Baranyi Krisztina

 
Fotó: Fotó: Facebook/Baranyi Krisztina

 
Fotó: Facebook/Amnesty International Magyarország

 
Fotó: Facebook/Baranyi Krisztina 

Mint előző alkalommal, most is üzentek a szélsőségesek, csakhogy már nem csak Facebook oldalukon, hanem a járdán is, amivel kicsit össze is rondították a zöld-fehér festést, bár simán lehet, hogy direkt, a dizájn részeként. "STOP LMBTQ" – olvasható a járdára fújva.

Facebook oldalán a Fradimob nevű szurkolói oldal azt írta:

Ha olyan hosszú lesz, mint a Barátok közt, sebaj, mi ráérünk, mert ez a város nem az a város. Ez a Ferencváros."

A történtekre Ferencváros polgármestere, Baranyi Krisztina ezúttal is reagált:

"Neverending story – írta egy térfigyelő kamerás felvételt mellékelve.

Az erős árja hadtest (2 ember) még a pizsi fellövése előtt pingáltak egyet. Csuklyával, maszkban, Fiúk, legyetek bátorak, amikor "az elveitek miatt "tönkreteszitek más munkáját".

 
Fotó: Facebook/Baranyi Krisztina

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk