Rabosították a Momentum politikusát egy másfél éve felfestett zebra miatt

  • narancs.hu
  • 2021.02.16 18:00

Belpol

Tanúból gyanúsított lett.

Néhány nappal ezelőtt adott hírt Szemző Áron, a Momentum budakeszi politikusa, hogy a 2019-ben felfestett 3D-s zebra miatt már nem csupán tanúként, de gyanúsítottként hívják be a rendőrségre, áll a Momentum közleményében. Megjegyzik, kedden délelőtt a politikus a rendőrségen járt az ügyben, amikor is rabosították: képeket készítettek róla és ujjlenyomatokat is vettek.

"2019. szeptember 11-én hajnalban felfestettem egy zebrát Budakeszin az általános iskolához, ahol annak ellenére nem volt gyalogos átkelő, hogy van ott buszvégállomás és bölcsőde is. Ráadásul az óriási forgalom miatt az itt lakók szerint szükséges volt a forgalom lassítása. Fontos megjegyezni, hogy én nem önkényesen jelöltem ki oda gyalogátkelőt, ez már megtörtént régebben, én csak meghallottam a budakesziek szavát, felgyorsítottam a folyamatot és cselekedtem a lakók érdekében" - írja Szemző a Facebook-oldalán.

 A politikus kedden megjelent a Budaörsi Rendőrkapitányságon, ahova gyanúsítottként idézték be, itt történt a rabosítás.

"Úgy gondolom, hogy a zebrám felfestésével nem követtem el bűncselekményt, így a gyanusítás ellen természetesen panasszal éltem, vallomást nem tettem, ügyvédet fogadok. Fontos megjegyeznem, hogy a rendőrök végig nagyon korrektek voltak velem" - véli Szemző. - Azt gondolom, hogy Magyarországon nem olyanokat kellene üldözni, akik megoldanak valós problémákat. Sokkal inkább azokra kéne lecsapni, akik közpénz millárdokat lopnak nap mint nap".

Címlapkép: Szemző Áron Facebook-oldala

Neked ajánljuk

Öt és feles  

  • Sajó László

Ameddig lehetett (amikor már nem lehetett volna, akkor is), mehettek szurkolók a meccsekre, Magyarországon, hol is másutt.

Az otthonosság érzése

  • Bojtár B. Endre
A következőkben érdekes kordokumentumot teszünk közzé, mely a baráti Lengyelország politikai mindennapjainak színes, fordulatos világába enged betekintést.

„Nincs menekülési útvonal”

  • Sirbik Attila

Az absztrakt festészet kereteit folyamatosan új anyagok, technikák és formák alkalmazásával igyekszik tágítani. A legújabb kiállításán két sorozatát mutatja be, amelyek bár két külön világot jelenítenek meg, a forrásuk mégis közös.

V. Sziszifusz

Ha éppen nem a Bánk bánról vagy a Borisz Godunovról van szó, hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy az operák már rég készen vannak, s hogy ilyesformán egy adott mű színre állításakor már csupán a hogyan lehet a kérdés, és nem a mit.

Három piros ajtó

  • Sándor Panka

A Brenner József néven született Csáth Géza rendkívül szerteágazó tehetsége már egészen fiatal korában megmutatkozott, az írás mellett festett, hegedült és zenét is szerzett.