Rabosították a Momentum politikusát egy másfél éve felfestett zebra miatt

  • narancs.hu
  • 2021. február 16.

Belpol

Tanúból gyanúsított lett.

Néhány nappal ezelőtt adott hírt Szemző Áron, a Momentum budakeszi politikusa, hogy a 2019-ben felfestett 3D-s zebra miatt már nem csupán tanúként, de gyanúsítottként hívják be a rendőrségre, áll a Momentum közleményében. Megjegyzik, kedden délelőtt a politikus a rendőrségen járt az ügyben, amikor is rabosították: képeket készítettek róla és ujjlenyomatokat is vettek.

"2019. szeptember 11-én hajnalban felfestettem egy zebrát Budakeszin az általános iskolához, ahol annak ellenére nem volt gyalogos átkelő, hogy van ott buszvégállomás és bölcsőde is. Ráadásul az óriási forgalom miatt az itt lakók szerint szükséges volt a forgalom lassítása. Fontos megjegyezni, hogy én nem önkényesen jelöltem ki oda gyalogátkelőt, ez már megtörtént régebben, én csak meghallottam a budakesziek szavát, felgyorsítottam a folyamatot és cselekedtem a lakók érdekében" - írja Szemző a Facebook-oldalán.

 A politikus kedden megjelent a Budaörsi Rendőrkapitányságon, ahova gyanúsítottként idézték be, itt történt a rabosítás.

"Úgy gondolom, hogy a zebrám felfestésével nem követtem el bűncselekményt, így a gyanusítás ellen természetesen panasszal éltem, vallomást nem tettem, ügyvédet fogadok. Fontos megjegyeznem, hogy a rendőrök végig nagyon korrektek voltak velem" - véli Szemző. - Azt gondolom, hogy Magyarországon nem olyanokat kellene üldözni, akik megoldanak valós problémákat. Sokkal inkább azokra kéne lecsapni, akik közpénz millárdokat lopnak nap mint nap".

Címlapkép: Szemző Áron Facebook-oldala

Figyelmébe ajánljuk