Nem engedi el a Fidesz a Városháza eladási ügyét

  • narancs.hu
  • 2021. november 15.

Belpol

A párt fővárosi frakciója rendkívüli közgyűlést és vizsgálóbizottságot akar az ügyben. 

Rendkívüli közgyűlés összehívását kezdeményezi a fővárosban a Fidesz-KDNP frakciója a Városháza ügyének és az ahhoz kapcsolódó telekügyek kivizsgálásáért – közölte Láng Zsolt II. kerületi volt polgármester, a Fidesz-KDNP fővárosi frakcióvezetője hétfőn a Fidesz Budapest Facebook-oldalon.

Láng Zsolt a videóban azt mondta, hogy az ügyben Karácsony Gergely főpolgármester "egyre mélyebbre süllyed: nem a kérdésekre keresi a választ, hanem folyamatosan mellébeszél és terel".

Láng szerint a budapestieknek joguk van tudni az elmúlt hetekben felmerült kérdésekre a választ, ezért rendkívüli közgyűlés összehívását javasolja, egyetlen napirendi ponttal: az általa "Városháza-gate"-nek ügy és a hozzá kapcsolódó telekügyek kivizsgálásával. 

Láng azt is mondta, hogy bár a jogszabályok szerint a főpolgármesternek 15 napja van összehívni a rendkívüli közgyűlést, ő azt kéri, hogy haladéktalanul, szerda reggel 9 órára hívja össze azt, hogy "végre elindulhasson az érdemi tényfeltárás".

Mint arról korábban beszámoltunk, korábban az Index arról írt, hogy a Karácsony Gergely főpolgármester vezette budapesti önkormányzat el akarja adni a Városháza műemlék épületegyüttesét. Karácsony fake newsnak minősítette a cikket, és azzal kommentálta, hogy "ma olvastam utoljára Indexet", a lap azonban ezután több cikket is írt az ügyről, és bemutatott egy állítólagos szerződést, amely álláspontjuk szerint azt bizonyítja, hogy a főváros eladná a Városházát, és már meg is bíztak egy ingatlanközvetítő cége. A hírbe hozott ingatlanos cég azonban azt közölte, hogy semmilyen kapcsolata nincs az önkormányzattal, Karácsony pedig azt, hogy a főváros a saját vagyonkezelője útján szokott ilyen ügyleteket bonyolítani. 

Végül múlt héten ismeretlenek több szerkesztőségbe is eljuttattak egy hangfelvételt, amelyet az Index bizonyítékként tálalt, és amelyben elhangzik 3,9 hektár eladása is. A fővárosi önkormányzat erre reagálva közzétette a Városháza felújítási-átépítési terveivel kapcsolatos döntéselőkészítő tanulmányát, amelyből kiderül, 4 opciót mérlegeltek az ügyben, az egyiknél valóban felmerült a telek eladása és egy teljesen új Városháza építése, de ezt az opciót elvetették. 

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk