Recseg-ropog a Magyar Államkincstár milliárdokért fejlesztett informatikai rendszere

  • narancs.hu
  • 2024. január 17.

Belpol

Tavaly rengeteg uniós pénzből fejlesztették.

Nem jól működnek a MÁK informatikai rendszerei, amelyek a családtámogatásokat, nyugdíjfolyósítást, önkormányzati pénzügyeket, állampapír-forgalmat bonyolítják. Az állami szerv tagadja, hogy adatvesztés is történt. Korábban a napelem-pályázat hétfői indulása után fagyott le a KAÜ, majd a rendszerhiba szétterült az állami informatikai rendszerben – írta a Népszava.

Az államkincstár rendszereit épp most fejlesztették 14,7 milliárd forint uniós támogatásból. Bugár Csaba, a MÁK elnöke tavaly a projektzáró ünnepségen büszkélkedett az új számítógépes rendszerekkel. A lap számos forrása szerint a leállások, megakadások rendszeresek. Júliusban harmadszor írtak ki tendert 3,7 milliárdos keretösszeggel, ami azért is megdöbbentő, mert a nagy fejlesztés éppen előtte záródott le.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk