Rémhírterjesztésért tesz feljelentést az Emmi az MSZP videója miatt

  • narancs.hu
  • 2020. június 9.

Belpol

Egyébként is kamugyanús a szoci videó.

Rémhírterjesztés miatt büntetőfeljelentést tesz az Emberi Erőforrások Minisztériuma az MSZP Facebook-oldalára felkerült videó miatt, amelyen egy magát mentőtisztnek mondó nő beszélgetett Korózs Lajos szocialista képviselővel. (A videó azóta már nem elérhető.)

Egyre nagyobb a botrány az újabb kamugyanús szoci videó körül

Korózs Lajos nem ellenőrizte az állítólagos mentős hátterét, aki az MSZP videójában arról beszél, hogy a tíz általa ápolt súlyos beteg közül kilencen meghaltak, miután kiürítették a kórházi ágyakat.

A minisztérium közleménye szerint a nőről kiderült, hogy sem az Országos Mentőszolgálat, sem a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara, sem az Állami Egészségügyi Ellátó Központ nyilvántartásában nem szerepel, sőt az általa megnevezett Szamaritánus Mentőszolgálat is cáfolta, hogy valaha dolgozott volna náluk.

Az Emmi szerint a videóban elhangzott hamis állítások a koronavírus-járvány miatt kialakult veszélyhelyzetben különösen alkalmasak voltak a társadalomban indokolatlan nyugtalanság keltésére, az egészségügybe vetett közbizalom aláásására, ezen keresztül a járvány elleni védekezés hatékonyságának rontására.

Hozzátették, az állítások és az, hogy a nyilatkozó személy "mentőtisztként" fogalmazta meg őket, súlyosan sértették továbbá az egészségügy egész szervezetrendszerét, "sárba rántva" az egészségügyi dolgozók szakmai becsületét, amelyet az Emmi visszautasít.

Figyelmébe ajánljuk