Renner Erika megírta Varga Juditnak, mit tegyen

  • narancs.hu
  • 2024. március 27.

Belpol

A lúgos orvos áldozata azt ajánlja az egykori miniszternek, forduljon az Áldozatsegítő Központhoz, és ha fél a volt férjétől, tegyen rendőrségi feljelentést.

Renner Erika – akit a lúgos orvos áldozataként ismert meg az ország – Facebook-posztban reagált arra, amit Varga Judit egykori igazságügyi miniszter írt saját házasságáról.

Varga többek közt azt állította, hogy volt férje, Magyar Péter egy alkalommal ittasan hazatérve könyvekkel dobálta, nadrágját is hozzávágta, az övcsat nagyon megütötte a hátát. Az egykori igazságügyi miniszter írásából az derül ki, ez a családi élet hosszú időn át ilyen volt: „közben magamban egy szép dallamra gondoltam, hogy minél előbb vége legyen ennek a jelenetnek. Mert rutinom volt ebben bőven.”

Renner Erika előrebocsátja, tisztában van azzal, milyen a zaklatás és a bántalmazás. 

„Szeretném ajánlani, hogy menjen be az ASK-ba (Áldozatsegítő Központ – a szerk.), azok nagyon jók. Kap mindenben segítséget. De ezt úgyis jobban tudja, hiszen ezeket Ön hozta létre és hirdette is őket. Ha pedig a volt férje megjelenne a lakásán, és ez Önben félelmet keltene, akkor elmehet a rendőrségre és feljelentést tehet, ahogyan azt nekem is ajánlotta nemrégiben a BVOP szóvivője, Makula György” – írja Renner Erika, kitartást és kellemes húsvéti ünnepeket kívánva.

Említi a NANE egyesületet is, ahová fordulni lehet, „bár szerintük a »celeb áldozatoknak« minden sokkal könnyebb”. 

Mindezt személyesen is megírta volna Varga Juditnak, és a Facebook-oldalára is, de onnan őt letiltották. 

A keserűen ironikus hangvételű bejegyzést, amelyből nem derül ki, hitelt ad-e a Varga Judit által elmondottaknak, öt óra alatt másfélezer ember véleményezte.

Akad ilyen hozzászólás is: „egykori bántalmazóként állítom, hogy simán lehetnék ugyanolyan büdös gyökér, mint amilyen régen voltam. Senki nem védené meg az áldozataimat, sőt néhány ügyes mondatom után még nekik kéne szarul érezniük magukat. Siralmas és torokszorítóan fájdalmas, ami itt megy”.

Arról, hogy a jelek szerint egy bántalmazó kapcsolatban élt, de közben politikusként nem mutatkozott empatikusnak a nőket ért sérelmek iránt, és a női jogok érvényesítésének ügyében is pártja álláspontját jelenítette meg, ez a jegyzetünk szól:

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Fülsiketítő hallgatás

„Csalódott volt, amikor a parlamentben a képviselők szó nélkül mentek el ön mellett?” – kérdezte az RTL riportere múlt heti interjújában Karsai Dánieltől. A gyógyíthatatlan ALS-betegséggel küzdő alkotmányjogász azokban a napokban tért haza a kórházból, ahová tüdőgyulladással szállították, épp a születésnapján.

A szabadságharc ára

Semmi meglepő nincs abban, hogy az első háromhavi hiánnyal lényegében megvan az egész éves terv – a központi költségvetés éves hiánycéljának 86,6 százaléka, a teljes alrendszer 92,3 százaléka teljesült márciusban.

Puskák és virágok

Egyetlen nap elég volt ahhoz, hogy a fegyveres erők lázadása és a népi elégedetlenség elsöpörje Portugáliában az évtizedek óta fennálló jobboldali diktatúrát. Azért a demokráciába való átmenet sem volt könnyű.

New York árnyai

Közelednek az önkormányzati választások, és ismét egyre többet hallunk nagyszabású városfejlesztési tervekről. Bődületes deficit ide vagy oda, választási kampányban ez a nóta járja. A jelenlegi főpolgármester első számú kihívója már be is jelentette, mi mindent készül építeni nekünk Budapesten, és országszerte is egyre több szemkápráztató javaslat hangzik el.

Egymás között

Ahogyan a Lázár János szívéhez közel álló geszti Tisza-kastély felújításának határideje csúszik, úgy nőnek a költségek. A már 11 milliárd forintos összegnél járó projekt új, meghívásos közbeszerzései kér­dések sorát vetik fel.

Mit csinál a jobb kéz

Több tízmillió forintot utalt át Ambrózfalva önkormányzatától Csanádalbertire a két falu közös pénzügyese, ám az összeg eltűnt. A hiány a két falu mellett másik kettőt is nehéz helyzetbe hoz, mert közös hivatalt tartanak fönn. A bajban megszólalt a helyi lap is.

Árad a Tisza

Két hónapja lépett elő, mára felforgatta a politikai színteret. Bár sokan vádolják azzal, hogy nincs világos programja, több mindenben markánsan mást állít, mint az ellenzék. Ami biztos: Magyar Péter bennszülöttnek számít abban a kommunikációs térben, amelyben Orbán Viktor is csak jövevény.

„Ez az életem”

A kétszeres Oscar-díjas filmest az újabb művei mellett az olyan korábbi sikereiről is kérdeztük, mint a Veszedelmes viszonyok. Hogyan csapott össze Miloš Formannal, s miért nem lett Alan Rickmanből Valmont? Beszélgettünk Florian Zellerről és arról is, hogy melyik magyar regényből írt volna szívesen forgatókönyvet.

„Könnyű reakciósnak lenni”

  • Harci Andor

Új lemezzel jelentkezik a magyar elektronikus zene egyik legjelentősebb zászlóvivője, az Anima Sound Sys­tem. Az alapító-frontember-mindenessel beszélgettünk.