Republikon: a Fidesz-szavazók negyede egyetért a szankciókkal

  • narancs.hu
  • 2023. február 28.

Belpol

Tehát nem igaz az állítás, miszerint a magyarok 97 százaléka ellenzi őket. 

A Fidesz-KDNP szavazók negyede egyetért az Európai Unió Oroszország elleni szankcióvial – ez olvasható ki a Republikon Intézet kutatásából.

Ez szembe megy a kormány állításával, melyet a nemzeti konzultáció eredményeire alapoznak, miszerint a magyarok 97 százaléka ellenzi a szankciókat. Ugyanis a kutatás szerint a válaszadók 46 százaléka egyetért a szankciókkal, és csak 32 százalék ellenzi azokat. 

Amíg a 2022-ben együttműködő ellenzéki pártok (DK, Momentum, MSZP, LMP, Jobbik, Párbeszéd) szavazóinak több mint kétharmada (68%) támogatja, addig a Fidesz-KDNP szavazóinak 60 százaléka elutasítja a szankciókat. Azonban a kormánypárti szimpatizánsok 23 százaléka, azaz közel egynegyede támogatja a szankciókat, és kevesebb mint kétharmaduk ért egyet a szankcióellenes narratívával, továbbá a hatpárti ellenzék szavazóinak 7 százaléka is ellenzi a szankciókat.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk