Rettegnek a törökszentmiklósi romák Toroczkaiék keddi tüntetésétől

  • narancs.hu
  • 2019. május 19.

Belpol

Bár a rendőrség kétszer is betiltotta a romatelepre tervezett vonulást, (elvileg) a belvárosban ettől függetlenül demonstrálhatnak.

Félelemmel telve várják a törökszentmiklósi romák a Toroczkai László-féle Mi Hazánk Mozgalom kedd esti tüntetését. Bár a rendőrség kétszer is betiltotta a romatelepre tervezett vonulást, Toroczkaiék korábban azt közölték, ettől függetlenül megtartják az erődemonstrációt. Miközben a belvárosba engedélyezett a tüntetés. A helyiek kicsit sem nyugodtak.

Mint az az Abcúg riportjából kiderül, van, aki már most elvitte a gyerekét rokonokhoz, mások úgy tervezik, bezárkóznak aznapra. Van, aki még az orvoshoz kapott időpontját is lemondaná, csak ne kelljen kimennie az utcára.

A telepen pattanásig feszültek az idegek, rémhírek terjednek, pedig azt mondják, eddig semmi baj nem volt romák és nem romák közt.

A Szolnok megyei település azután került a figyelem középpontjába, hogy egy helyi férfi néhány héten belül kétszer is, minden ok nélkül összevert embereket a városban. Az ott élők szerint ez a balhé csak ürügy volt Toroczkainak, hogy megmutathassa magát. A lapnak úgy nyilatkoztak, nem szabadna egyetlen ember cselekedete alapján megítélni az összes romát.

Markót Imre jobbikos polgármester szerint ez a történet már nem Törökszentmiklósról szól, hanem a Mi Hazánk Mozgalomról és azokról, akik politikai hasznot akarnak ebből kovácsolni.

A Facebook letiltotta Toroczkai oldalát

Mi lesz most velünk? „Törölte Toroczkai László 207 ezer követővel rendelkező oldalát a Facebook cenzúragépezete. Ez egyértelmű beavatkozás a választásokba. Osszátok, amíg lehet, és kövessétek pártunk oldalát: Mi Hazánk Mozgalom!" - olvasható a párt Facebook-oldalán.

Figyelmébe ajánljuk