Rosszul számol Orbán az egykori helyettes államtitkár szerint

  • narancs.hu
  • 2022. július 16.

Belpol

Holoda Attila úgy kalkulál, hogy a magyar háztartásoknak nem a negyede, hanem a fele fizet többet a rezsiért augusztustól.

Bár Orbán Viktor miniszterelnök szerint a magyar családok 75 százalékát nem érinti a rezsicsökkentés csökkentése, Holoda Attila bányamérnök, a korábbi energetikáért felelős helyettes államtitkár az RTL Klub Híradójának azt nyilatkozta, a kormány nem jól számol, mert a hazai háztartások fele a jövő hónaptól megemelkedett gáz- és villanyszámlát fizet. 

Holoda szerint a hétvégi házak és a turisztikai céllal kiadott lakások torzítják el a kormány számítását. 

A korszerűtlen családi házakban élő szegényebb családok kerülnek most igazán nehéz helyzetbe, mert a hirtelen emelkedés nyomán az összjövedelmük 30-50 százalékát is elviheti a rezsi augusztustól.

 

 

 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk

Kártyaszámolás

A film felér egy szerencsejáték-mesterkurzussal, amennyiben nemcsak egy black jack- vagy egy pókerparti lefolyásának logikáját mutatja be és érteti meg már-már tudományos alapossággal, de a nagy tétekben folyó és nagy közönséget vonzó bajnokságok álságos világába is hasonlóan leleplező attitűddel avat be. Viszont a film nem erről szól.

Prága romokban

Lehet szó bármilyen titokban kiszivárgó kódról, nemzetközi összeesküvésről vagy világot fenyegető veszélyről, ha a főhőst nem James Bondnak hívják, a büdzsé aligha érheti el a több száz millió dollárt.