Rúgott a DK-s, mert azt hitte, meg akarják ütni

  • narancs.hu
  • 2024. október 16.

Belpol

Elfajult a vita, véget ért egy politikusi karrier a zuglói taggyűlésen.

Indulatokat szült a vita a Demokratikus Koalíció zuglói szervezetének múlt heti taggyűlésén, amikor arról kellett dönteni, kit jelöljön a párt alpolgármesternek.

A 24.hu cikke szerint a múlt heti vitáról Horváth Zsolt korábbi alpolgármester október 10-én a DK Facebook-oldalán eredetileg annyit közölt, hogy véget ér zuglói politikai pályafutása.

„Hivatalosan is lemondtam több mint 10 év után a DK-s választókerületi elnöki tisztségemről, és ezzel egy időben bejelentettem a pártból való kilépésemet is” – írta Horváth Zsolt, akinek a legutóbbi önkormányzati választáson nem sikerült mandátumot szereznie.

Azért döntött a távozás mellett, mert „sajnos egy olyan álságos és inkorrekt szervezkedés kezdődött, mely nem azt akarja képviselni, amire bizalmat kapott! Van az a pillanat, ami már vállalhatatlan. Ez most számomra az! Hatalmas túlerővel szemben esélytelen diadalmaskodni, ha az ember hátulról kapja a legnagyobb szúrást”.

Arról viszont hallgatott, hogy – mint a hírportál megtudta – a vita tettlegességig fajult köze és egyik társa között.

A taggyűlés október 8-án zajlott, és Horváth Zsolt hívta össze mint a szervezet elnöke. Jelen volt öt újraválasztott DK-s önkormányzati képviselő és vagy tizenöt helyi párttag. Arról kellett határozni Rózsa András polgármester kérésére, kit javasoljon a pártszervezet alpolgármesternek.

Ebben az ügyben a momentumos polgármesterrel nem Horváth Zsolt, hanem a DK központi vezetése által kijelölt Oláh Lajos országgyűlési képviselő tárgyalt.

Ahhoz, hogy ez így alakult, biztosan hozzájárult az a körülmény, hogy az önkormányzati választási kampányban Horváth Zsolt szembekerült a DK vezetésével. Horváth ugyanis Rózsa Andrást támogatta, Gyurcsányék viszont Horváth Csabát (MSZP), az MSZP-vel és a Párbeszéddel kötött megállapodás alapján. Ez Horváth Zsoltot azért is bánthatta, mert Horváth Csaba volt az, aki megvonta tőle 2022-ben, bizalomvesztésre hivatkozva, az alpolgármesteri jogköröket.

A zuglói DK-tagságnak nem tetszett – ezt jegyzőkönyvben is rögzítették –, hogy a helyiek feje fölött átnyúlt az országos vezetés. 

A gyűlés után Horváth Zsolt és Tóth Attila önkormányzati képviselő személyi kérdésekről vitatkozott, és Tóth felrótta Horváthnak, hogy az előző ciklusban szerinte túl sokszor utaztak a testvérvárosokba Horváthék.

Horváth Zsolt azt állította utóbb, hogy azt hitte, Tóth meg akarja őt ütni, ekkor hasba rúgta Tóthot. A megrúgott politikus rendőrségi feljelentést tett, orvosi látleletet is vetetett a rúgás nyomáról. Horváth Zsolt, aki korábban rendőr is volt, azt mondta: áll a vizsgálat elé.

A BRFK garázdaság vétsége miatt nyomoz.

Címlapképünk illusztráció

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Mik befolyásolják egy magánfogászati kezelés árait?

  • Fizetett tartalom

Az utóbbi években a magánfogászati ellátás árai is folyamatos emelkedést mutattak. Az állami egészségügyi rendszer leterheltsége és a hosszú várólisták miatt mégis egyre többen fordulnak magánszolgáltatókhoz. Nézzük meg, milyen tényezők befolyásolják a magán fogászatok költségeit!

Mik lehetnek egy online vállalkozás sikerének titkai?

  • Fizetett tartalom

Az online vállalkozások virágzása nem véletlen. Az internet adta lehetőségek nemcsak megkönnyítik az üzletindítást, hanem nagy növekedési potenciált is kínálnak. De mi kell ahhoz, hogy egy online vállalkozás valóban sikeres legyen? Nem elegendő pusztán egy jó ötlet vagy termék, hiszen a verseny nagy, a piac dinamikusan változik, és az ügyfelek elvárásai is egyre magasabbak. Az alábbiakban összegyűjtöttük, mik lehetnek a legfontosabb sikertényezők.