Siófokon és Szentesen sem lesz augusztus 20-i tűzijáték

  • narancs.hu
  • 2022. július 20.

Belpol

Siófokon inkább a dráguló óvodai étkeztetésre költenek. Szentesen így is méltóképpen megemlékeznek az államalapításról.

Mint arról kedden lapunk is beszámolt, Salgótarján lemondta a tűzijátékot, az így megmaradt pénzből és katásoknak és a rezsikárosultaknak szerveznek konzultációs foglalkozásokat.

Salgótarján után Siófok polgármestere is bejelentette, elmarad a hagyományos augusztus 20-i ünnepi tűzijátékolvasható a polgármester Facebook oldalán. Lengyel Róbert bejegyzésében azzal indokolta a döntést, hogy

A szomszédunkban háború dúl, ukránok és oroszok, katonák és civilek ezrei pusztultak és pusztulnak egy értelmetlen konfliktus áldozataiként. Európa, azon belül hazánk is, borzalmas gazdasági helyzetbe került, sokaknak az is kérdés, hogy az ősztől miképp fogják kifizetni a rezsijüket, mennyi marad egyáltalán élelemre, ruházkodásra.

Az elmaradó tűzijáték költségmegtakarításával, közel 2 millió forintot a folyamatosan dráguló óvodai étkeztetés kiegészítésére fordítja a városvezetés.

Szentes polgármestere is arról adott hírt a Facebookon, hogy bár a város idén is méltó módon megemlékezik és megünnepli az államalapítás ünnepét augusztus 20-án,  arra kérte a Művelődési Központ igazgatóját, mivel "a világ az elmúlt néhány hónapban és hétben igencsak megváltozott", mellőzzék az ünnepség végére tervezett tűzijáték megtartását.

(Facebook/Lengyel Róbert, Szabó Zoltán Ferenc)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk