Solt Ottiliáról nem csinálhat emlékbélyeget Schmidt Mária, megtiltotta a lánya

  • narancs.hu
  • 2019. november 9.

Belpol

Hegedüs Judit hiteltelennek és álságosnak tartja az emlékakciót.

A rendszerváltás harmincéves évfordulója alkalmából a Schmidt Mária által koordinált 30 éve szabadon emlékév, miután csúcsra járatta Orbán Viktor szerepeltetését, úgy néz ki, másokat is elővenne.

Például emlékbélyeget adnának ki.

Ám ezt a rendszerváltásban aktív szerepet vállaló érintettek hozzátartozói egyáltalán nem nézik jó szemmel. Rajk László özvegye tiltakozik az ellen, hogy az Emlékbizottság „halottakat használ ízléstelen, számító módon, a saját céljaira, átgázolva rajtuk, elveiken és a magyar történelmen".

Schmidt Máriáék emlékbélyeget akarnak kiadni többek között Rajk Lászlóról, az özvegye tiltakozik

Solt Ottilia lánya is nyílt levélben reagált, mely szerint nem járul hozzá, hogy a kormány felhasználja édesanyja emlékét.

"Édesanyám valóban meghatározó személyisége volt mind a Demokratikus Ellenzéknek, mind a rendszerváltásnak.

A kormány és Emlékbizottsága azonban sem a Demokratikus Ellenzékről, sem Édesanyámról nem emlékezett meg az évforduló kapcsán, szerepüket eltitkolta, liberális hitvallásukat a kormány és az Emlékbizottság számos tagja nyilvánosan gyalázta.

Édesanyám emléke előtt egyedül az oktatási miniszter által 1997-ben létrehozott 'Solt Ottilia-díj' tisztelgett, amelyet az Orbán-kormány indoklás nélkül megszüntetett.

Ezért hiteltelennek, álságosnak tartom az Önök emlékbélyeg-akcióját, és benne Édesanyám nevének, képmásának felhasználását a család nevében megtiltom” – hangsúlyozta Hegedüs Judit.

Figyelmébe ajánljuk