Süli: Nem a miniszterek kritikája miatt mondtam le

  • narancs.hu
  • 2022. szeptember 7.

Belpol

De amúgy ő is csak a Magyar Közlönyből tudta meg, hogy elfogadták a lemondását. 

"Nem a két miniszter kritikája miatt mondtam le, ez a kritika engem nem viselt meg" – ezt nyilatkozta az ATV Híradójának Süli János, aki lemondott külügyi államtitkári posztjáról.

Süli János, aki korábban a paksi atomerőmű bővítéséért felelős tárca nélküli miniszter volt, most pedig a Kügazdasági és Külügyminisztérium államtitkára, szeptember 5-ével távozott posztjáról a Magyar Közlöny szerint

Süli ugyanakkor korábban a Közlöny megjelenése előtt a Magyar Hangnak még nem tudta megerősíteni a távozását, sőt, azt mondta, épp az irodáját rendezgeti, a Közlöny megjelenése után viszont azt mondta, azért nem erősíthette meg távozását, mert maga sem volt még biztos benne, hogy lemondását elfogadja az Orbán-kabinet.

„Én is csak este, a Magyar Közlönyből tudtam meg, hogy jóváhagyták a kérésemet” 

– fogalmazott a lapnak

Süli János munkáját szeptemberben már bírálta Szijjártó, az ATV-nek néhány napja arról beszélt, hogy bár elhiszi, hogy Paks II. megépítése egy nagyon bonyolult dolog,"de ennyire nem bonyolult, hogy egy gyerek születésétől második osztályos koráig ne történjen semmi". Emellett augusztus végén Lázár János építési és beruházási miniszter is úgy fogalmazott, hogy "a legsúlyosabb kormányzati hibák egyik", hogy Paks II. jövőre még nem termel áramot. 

Süli az ATV-nek a lemondása valódi okáról nem akart beszélni, csak annyit mondott, hogy 66 éves elmúlt és paksi lakosként, illetve országgyűlési képviselőként van feladata bőven. Ezért elemi érdeke neki is, hogy a paksi beruházás megvalósuljon. 

Süli mellett egyébként nemrég a Paks II. projektnek is új elnöke lett Jákli Gergely személyében, aki korábban az Eximbank elnöke volt, és az igazgatóság tagja lett Mendelényi Dániel és Fellegi Tamás. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk