Pénteken Orbán végül Budapesten avatja fel az első határvadászokat

  • MTI/narancs.hu
  • 2022. szeptember 7.

Belpol

Pénteken alakul meg a Határvadász Ezred, Orbán is beszédet mond. 

Pénteken alakul meg a Határvadász Ezred, az ünnepségen Orbán Viktor miniszterelnök is beszédet mond – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát irányító helyettes államtitkár.

Tájékoztatásából valamint a sajtóiroda meghívójából az is kiderül, az eseményt pénteken délelőtt 10.00 órakor tartják meg Budapesten, a Készenléti Rendőrség Kerepesi úti bázisán.

Korábban arról volt szó, hogy a rendezvény Szegeden lesz, és Orbán ott fog beszédet mondani, bár Havasi Bertalan ezt előbb hírlapi kacsának minősítette, később kiderült, hogy tényleg ez volt a terv, a Móra Ferenc Múzeum elé tervezett rendezvényt azonban végül lemondták, az avatás Budapesten lesz egy zárt területen. 

Orbán Viktor július elején a Kossuth Rádióban beszélt arról, hogy meg kell szervezni egy határvadász rendszert, amire Pintér Sándor belügyminiszternek 2 hónapot adott.

Orbán később ezt azzal indokolta, hogy az ukrajnai háború "nemcsak a gazdaságunkat, hanem a biztonságunkat is fenyegeti". Számos afrikai ország élelmiszerellátása veszélybe került, az élelmiszerválság miatt arra számítunk, hogy tovább nő a migrációs nyomás a déli határainkon – fogalmazott a miniszterelnök, hozzátéve: több százezer illegális migráns kelhet útra Magyarország és Európa irányába a következő hónapokban. Azt is mondta, hogy az illegális határátlépők száma megnőtt, fellépésük egyre erőszakosabb, ezért kellenek a határvadász egységek. 

A toborzást július közepén kezdték meg, még a Sziget fesztiválon is lehetett jelentkezni. A határvadászoknak havi 400 ezer forintos illetmény jár, ezért a katonák és a rendőrök fizetését is meg kellett emelni. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk