„Szabadságot Budaházynak!” – tüntetők lezárták az Erzsébet hidat

  • narancs.hu
  • 2022. július 4.

Belpol

A rendőrség hamar helyreállította a hídon a forgalmat.

Hétfő reggel 8 óra körül érkezett bejelentés Budapesti Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási központjába, hogy néhányan kocsikkal és egy molinóval keresztbe állva akadályozza a forgalmat az Erzsébet hídonírja a police.hu.

Bár a rendőrség nem közli, milyen csoportról van szó, viszont a szélsőjobboldali Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom feltöltött egy videót az eseményről, melyen látszik, alig tucatnyi tüntető autókkal lezárta a hidat, és egy „Szabadságot Budaházynak!” feliratot tart fel.

A rendőrök igazoltatták a csoport tagjait, és a gyülekezési jogról szóló 2018. évi LV. törvény rendelkezéseinek megsértése, valamint közlekedési szabálysértés miatt indítottak eljárást

A rendőrség 9 órára helyreállította a forgalmat a hídon.

Mint ismert, Budaházy Györgyöt 2022. márciusában a Hunnia-perben 17 év fegyházra ítélte a bíróság első fokon, vagyis a döntés egyelőre nem jogerős.

(police.hu)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk