Szabotálták a fideszesek a Népjóléti Bizottság ülését

  • narancs.hu
  • 2019. december 2.

Belpol

A fóti gyermekközpont ügyéről kellett volna tárgyalniuk.

Második napirendi pontként tárgyalta volna hétfő délelőtt az Országgyűlés Népjóléti Bizottsága Szél Bernadett független parlamenti képviselő határozati javaslatát. Az ülés azonban el sem tudott kezdődni, ugyanis a bizottság többségben lévő fideszes képviselői nem jelentek meg tárgyaláson –derül ki a Népszava beszámolójából.

Szél Bernadett javaslata azt tartalmazza, hogy a kormány:

  • helyezze hatályon kívül a 2016-ban elfogadott, a Gyermekközpontban nyújtott ellátások új helyszíneken történő megszervezéséről szóló nem nyilvános kormányhatározatot, és biztosítsa a Gyermekközpont megfelelő működéséhez szükséges forrásokat, valamint
  • állítson fel egy állandó Gyermekvédelmi Egyeztető Fórumot a gyermekvédelmi intézmények átszervezésével, valamint a gyermekotthoni férőhelyek kiváltásával kapcsolatos döntések átláthatóvá tétele, szakmai megalapozása és a folyamatok monitorozása érdekében.
  • A képviselő szerint botrányos, hogy a Fideszt annyira hidegen hagyja a gyermekvédelem ügye, hogy még az arról szóló bizottsági ülésen sem jelennek meg képviselőik. A politikus jelezte: Kövér László házelnökhöz fog fordulni az ügyben, hogy kiderüljön, mit gondol párttársai munkamoráljáról.

Figyelmébe ajánljuk