Szájer Józsefet kifütyülték képviselőtársai a Néppárt frakcióülésén

  • narancs.hu
  • 2019. március 15.

Belpol

Úgy tudni, Szájer ezek után felhívta Orbánt, hogy jelezze, a helyzet tarthatatlan. Az EP-képviselő szerint viszont nagyon más történt.

A 444.hu információi szerint határozottan Fidesz-ellenes hangulat határozta meg az Európai Néppárt (EPP) még szerdai frakcióülését.

A lap több, egymástól független beszámolóra hivatkozva azt írja, számos képviselő kifütyülte Szájer Józsefet, aki a Fidesz-delegáció vezetője.

Az  incidens után állítólag Szájer felhívta Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy jelezze, szerinte nagyon aggasztó a helyzet. Megfontolásra ajánlotta a444.hu információi szerint azt is, hogy a Fidesz lépjen ki a Néppártból, még a kizárásról döntő március 20-i szavazás előtt.

Manfred Weber  a héten Magyarországra érkezve komoly törekvéseket tett a helyzet megmentésére. Úgy tudni, hogy a berlini és a müncheni pártközpontok továbbra is a helyzet kölcsönösen hasznos megoldását akarják, de a Néppárt számos tagszervezete egyre határozottabban követeli a Fidesz kizárását.

Frissítés

Mindeközben Szájer József  az ATV kérdése nyomán reagált a 444.hu értesülésére.

Szájer mondjuk, épp az ellenkezőjét állítja. „Mint a jereváni vicc: nem kifütyültek, hanem megtapsoltak – mondta. – Nem azt javasoltam hogy lépjünk ki, hanem hogy maradjunk benn.” A Fidesz európai parlamenti képviselője úgy jellemezte a hírt, hogy az „fake news a javából”. „Az egyik legnagyobb tapsot én kaptam” – tette hozzá.

Figyelmébe ajánljuk