Szerdán tüntetés lesz a Vasvári Pál Gimnázium leváltott igazgatójáért

  • narancs.hu
  • 2024. július 7.

Belpol

Több hasonló esetre fény derült, a tankerület szakmai kifogásokra hivatkozik, de az érdekvédelmi szervezetek szerint túl sok a furcsa egybeesés.

Tüntetés szerveznek szerdára a székesfehérvári Vasvári Pál Gimnázium igazgatójáért, akinek megbízatását nem hosszabbították meg, annak ellenére, hogy más nem pályázott az igazgatói posztra és a közösség meg volt elégedve a munkájával.

Mint a Telex írja, a helyiek petíciót indítottak Horváth József maradásáért, a petíciót már majdnem hétezren aláírták. A kezdeményezők szerint a pályázatot elbírálók nem indokolták meg, miért utasították el a jelenlegi igazgatót. Az aláírók a döntést szakmailag teljesen megalapozatlannak és elfogadhatatlannak tartják.

 

Török Szabolcs tankerület-vezető a lap megkeresésére korábban azt válaszolta: a Vasvári Pál Gimnázium igazgatói posztjára egy pályázó nyújtott be pályázatot, az eljárás jogszerű, érvényes, de eredménytelen volt.

„A jelenlegi igazgató munkájával szemben több szakmai kifogás is felmerült, amelyeket a tankerület eljuttatott a döntést meghozó miniszterhez, és nem javasolta a pályázó kinevezését. Ezek közül a legsúlyosabb, hogy az iskolából huszonegy pedagógus indított pert a tankerülettel szemben olyan többletfeladatok kifizetése érdekében, melyekről egyetlen hivatalos feljegyzés sem készült az iskolában, a követelésekkel a tankerület először a keresetlevélben találkozott” – írta Török.

A szerdai demonstráció résztvevői a gimnázium előtt fognak gyülekezni, ahonnan átvonulnak a tankerületi központba. Ott szeretnék átadni petíciójukat a tankerületvezetőnek, tudomásuk szerint Török Szabolcs fogadni fogja őket.

Nem a Vasvári Pál Gimnázium az egyetlen, ahol nem támogatták a regnáló igazgató újrázását. Az elmúlt napokban a Telex olvasói több helyről is írtak hasonló történeteket. A levelek alapján a forgatókönyv mindenhol ugyanaz: a korábbi igazgató megpályázza az újabb megbízatást, és bár a tantestület támogatja, esetleg kihívója sincs, a minisztérium mégis úgy dönt, hogy nem folytathatja a munkát. Az ismert esetekről, és a lehetséges okokról ebben a cikkünkben olvashat bővebben.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk