Szerepet vált Mocsai Lajos a Testnevelési Egyetemen

  • narancs.hu
  • 2021. június 13.

Belpol

Lemond rektori tisztségéről, hogy az egyetem vagyonkezelő alapítványának kuratóriumi elnöke lehessen.

Elfogadta a modellváltó Testnevelési Egyetemet 2021. augusztus 1-jétől fenntartó, közfeladatot ellátó közérdekű vagyonkezelő alapítvány kuratóriumi elnöki felkérését Mocsai Lajos – írta közleményében a tf.hu. Így Mocsai lemond rektori tisztségéről, és a szervezeti és működési szabályzat értelmében az általános rektorhelyettes, Dr. habil. Sterbenz Tamás veszi át az egyetem vezetését az új rektor megválasztásáig.

"A kuratóriumot kijelölő fenntartó részéről az a döntés született, hogy oktatói és vezetői múltam, továbbá az, hogy korábban menedzser-igazgatóként is irányítottam az intézményt, alkalmassá tesz a megtisztelő pozíció betöltésére. Mindez azzal jár, hogy a kuratórium elnökeként oktathatok az egyetemen, de a saját vezetőm nem lehetek, így a rektori pozícióról le kell mondanom. Elindul tehát egy folyamat: új rektori pályázat kerül kiírásra és az új vezetőt a Testnevelési Egyetem Szenátusa javasolja a kuratórium számára, aki várhatóan ősztől veheti át a TE rektori posztját" – nyilatkozta Mocsai a tf.hu-nak.

Mint ismert, Mocsai Lajos korábban a magyar férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya volt. De női és férfi csapattal is nyert már magyar bajnokságot, mind a férfi, mind a női válogatottal világbajnoki ezüstérmes lett, míg a női válogatottal Európa-bajnok és olimpiai ezüstérmes is. 2014- ben lett a Testnevelési Egyetem rektora.

(tf.hu)

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?