Szijj jachtjánál akciózott a Párbeszéd, közbeléptek

  • narancs.hu
  • 2023. március 19.

Belpol

Az extraprofit feliratú táblát elvették, az aktivistát elküldték a biztonságiak Rijekában.

„Extraprofit” feliratú táblát próbált elhelyezni Szijj László Seagull MRD nevű hajója közelében a Párbeszéd aktivistája, de a jacht biztonsági személyzete közbelépett. A táblát elvették, az aktivistát pedig elküldték onnan – számolt be az esetről a párt a Facebookon.

„ »Azoknak, akik mernek álmodni. Azoknak, akik szabad utat adnak az elképzeléseiknek« – ezzel a szlogennel reklámozzák azt a luxusjachtot, amelyet nemrég Szijj László fideszes oligarcha vásárolt több mint 10 milliárd forintért, és amely most éppen a horvátországi Rijeka kikötőjében várja, hogy egész nyáron a NER kiváltságosaival szelhesse a habokat” – olvasható a posztban. 

A hajót a párt aktivistája vette észre néhány nappal ezelőtt a kikötében. A Párbeszéd megállapítja, hogy a hajó tulajdonosa rosszul viseli, ha a tulajdonát járókelők fényképezik. 

„Amikor ugyanis aktivistánk néhány fotót szeretett volna készíteni a luxusjárműről, illetve elhelyezni egy »extraprofit« feliratú táblát a jacht közelében, megérkezett a jacht biztonsági személyzete, és elvették aktivistánk tábláját, majd elzavarták a hajótól” – írja az ellenzéki párt.  

A Telex az eset kapcsán emlékeztet, a Seagull MRD-t 2020-ban építették Livornóban, és máltai zászló alatt jár. Ugyanaz a cég, a kormányközeli Szijjhez köthető L&L Charter a tulajdonosa, mint a Lady MRD-nek.

A Lady MRD azzal vált a magyar belpolitika híres szereplőjévé, hogy 2020 augusztusában, a koronavírus-járvány idején Szijjártó Péter pihent rajta családostul, épp akkor, amikor saját irodájában készült fotót posztolt, illusztrálva, hogy dolgozik. A külgazdasági és külügyminiszter nem indokolta meg, miért épp a Duna Aszfalt tulajdonosának hajóján nyaralt. Ez azért szorult volna magyarázatra, mert a cég sorra nyerte az állami tendereket. A magyar sajtó számolgatta, ha a hajó napi bérleti díja tényleg 10 millió forint, és két napot tölt rajta a miniszter, az a teljes éves fizetését elvihette, hiszen 1,97 millió forintot keresett akkor. Ha viszont a tulajdonos ingyen látta vendégül a politikust, az elfogadhatatlanul nagy szívesség.

A leadkép forrása a Párbeszéd Facebook-oldala

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk