Szijj jachtjánál akciózott a Párbeszéd, közbeléptek

  • narancs.hu
  • 2023. március 19.

Belpol

Az extraprofit feliratú táblát elvették, az aktivistát elküldték a biztonságiak Rijekában.

„Extraprofit” feliratú táblát próbált elhelyezni Szijj László Seagull MRD nevű hajója közelében a Párbeszéd aktivistája, de a jacht biztonsági személyzete közbelépett. A táblát elvették, az aktivistát pedig elküldték onnan – számolt be az esetről a párt a Facebookon.

„ »Azoknak, akik mernek álmodni. Azoknak, akik szabad utat adnak az elképzeléseiknek« – ezzel a szlogennel reklámozzák azt a luxusjachtot, amelyet nemrég Szijj László fideszes oligarcha vásárolt több mint 10 milliárd forintért, és amely most éppen a horvátországi Rijeka kikötőjében várja, hogy egész nyáron a NER kiváltságosaival szelhesse a habokat” – olvasható a posztban. 

A hajót a párt aktivistája vette észre néhány nappal ezelőtt a kikötében. A Párbeszéd megállapítja, hogy a hajó tulajdonosa rosszul viseli, ha a tulajdonát járókelők fényképezik. 

„Amikor ugyanis aktivistánk néhány fotót szeretett volna készíteni a luxusjárműről, illetve elhelyezni egy »extraprofit« feliratú táblát a jacht közelében, megérkezett a jacht biztonsági személyzete, és elvették aktivistánk tábláját, majd elzavarták a hajótól” – írja az ellenzéki párt.  

A Telex az eset kapcsán emlékeztet, a Seagull MRD-t 2020-ban építették Livornóban, és máltai zászló alatt jár. Ugyanaz a cég, a kormányközeli Szijjhez köthető L&L Charter a tulajdonosa, mint a Lady MRD-nek.

A Lady MRD azzal vált a magyar belpolitika híres szereplőjévé, hogy 2020 augusztusában, a koronavírus-járvány idején Szijjártó Péter pihent rajta családostul, épp akkor, amikor saját irodájában készült fotót posztolt, illusztrálva, hogy dolgozik. A külgazdasági és külügyminiszter nem indokolta meg, miért épp a Duna Aszfalt tulajdonosának hajóján nyaralt. Ez azért szorult volna magyarázatra, mert a cég sorra nyerte az állami tendereket. A magyar sajtó számolgatta, ha a hajó napi bérleti díja tényleg 10 millió forint, és két napot tölt rajta a miniszter, az a teljes éves fizetését elvihette, hiszen 1,97 millió forintot keresett akkor. Ha viszont a tulajdonos ingyen látta vendégül a politikust, az elfogadhatatlanul nagy szívesség.

A leadkép forrása a Párbeszéd Facebook-oldala

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk

Dobosviccek

„Srácok, van kedvetek meghallgatni a szerzeményeimet?”, szól az egyik legelcsépeltebb dobosvicc csattanója. A közvélekedés szerint a dobosok tipikusan háttérbe húzódó, nem túl izgalmas figurák, de ahogy Dave Grohl, Phil Collins, Don Henley vagy akár Szikora Róbert példája mutatja, megfelelő tehetséggel és szorgalommal belőlük is lehetnek nagy sztárok. Az elmúlt hetekben két neves angol zenekar dobosa is szólóalbumot jelentetett meg – mindkét lemezre érdemes időt szakítani.