Szijjártó a CNN-nek: a civil szervezetektől kell megvédeni a gyerekeket

  • narancs.hu
  • 2021. július 14.

Belpol

Az meg fake news, hogy az új törvény összemossa a pedofíliát a homoszexualitással.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter interjút adott a CNN hírtelevíziónak a jelentős nemzetközi botrányt és hazai tiltakozást kiváltó homofób törvénnyel kapcsolatban. Emlékezetes, hogy a kormány szerint többek között az EU-s helyreállítási terv elfogadását is a homofób törvény miatt blokkolja Brüsszel.

A magyar tárcavezetőt kedd este Bianna Golodryga kérdezte az Amanpour című műsorban. Golodryga párhuzamot vont a magyar és az orosz homofób törvény között, amire Szijjártó kijelentette, hogy ő nem Oroszországot képviseli, és fogalma sincs az ottani szabályozásról, ami mellesleg nem is érdekli. A magyar törvény kapcsán az itthon is bevett érvelési formulának megfelelően elmondta a miniszter, hogy az kizárólag a tizennyolc éven aluliakra vonatkozik, nem keveri össze a pedofíliát a homoszexualitással, de mindkettőről beszél. Ugyanakkor – jelentette ki Szijjártó – a magyar alaptörvény kifejezetten megtiltja, hogy bárkit is a szexuális orientációja miatt diszkrimináljanak.  

 

Arra viszont nem válaszolt a miniszter, hogy gyermekpszichológus szakértőket bevontak-e a törvény előkészítésébe, helyette arról kezdett beszélni, hogy a saját tapasztalata az a gyermekeivel kapcsolatban, hogy szülőként ő bármilyen civil szervezetnél vagy intézménynél jobban ismeri őket, ezért sokkal jobb, ha ő maga dönthet a gyerekek szexuális neveléséről.

A civil szervezetekről egyébként sem lehet tudni, tette hozzá Szijjártó, hogy ki finanszírozza őket és mi a céljuk.

Szijjártó végül azzal zárta megszólalását, hogy lényege szerint a törvény segítségével azt szeretnék elkerülni, hogy LGBTQI aktivisták jelenjenek meg az óvodákban és az iskolákban, és ott a nézeteiket terjesszék a gyerekek között. Szijjártó ezzel gyakorlatilag szó szerint megismételte Orbán Viktor álláspontját, aki Belgrádban nyilatkozta azt a sajtónak, hogy „Az Európai Parlament és az Európai Bizottság azt akarja, hogy az LMBTQ-aktivistákat és szervezeteket engedjük be az iskolákba és az óvodákba. Magyarország ezt nem akarja. A vita arról szól, hogy ki dönt arról, hogyan neveljük a gyerekeket.”

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

Figyelmébe ajánljuk