Nemzeti Közszolgálati Egyetem: rágalom, amit Hadházy ír

  • narancs.hu
  • 2021. július 14.

Belpol

Ugyanakkor nem cáfolják egyértelműen a NAV-nyomozás tényét.

Kedden számoltunk be róla, hogy Hadházy Ákos a közösségi oldalán írt arról, a NAV szerint is fennáll a különösen nagyértékben elkövetett, üzletszerűen vagy bűnszövetségben elkövetett költségvetési csalás gyanúja a „Nemzeti Közszolgálati Egyetem” sok milliárdos EU-s projektjeinél. A képviselő a posztban kifejtette, hogy ő már korábban, az EU-s vizsgálat eredményei alapján tett bejelentést Polt Péternél, aki kénytelen volt továbbítani a NAV-hoz. Tájékoztatása szerint akkor nyomozás-kiegészítést rendeltek el.

„Mostani levelükben már ők is költségvetési csalás gyanúról beszélnek és mivel nagyon nagy értékben és nyilvánvalóan szervezetten ment a csalás, a NAV Bűnügyi Főigazgatósága Központi Nyomozó Főosztályához tették át az ügyet” – írta Hadházy.

Korábban a 24.hu cikksorozatban számolt be az egyetem gyanús költéseiről. Az intézmény helyreigazítási pert indított a portál ellen, de veszített. A Miniszterelnökség 2018-ban mindent rendben talált, a 24.hu azonban a birtokába került végső ellenőri jelentés alapján újabb furcsaságokra mutatott rá.

A Hadházy által jelzett NAV-vizsgálattal kapcsolatban szerdán adott ki közleményt a Nemzeti Közszolgálati Egyetem. Ebben azt írják: „Az NKE visszautasítja a rágalmakat. A napokban egyes online portálok tudósítottak Hadházy Ákos politikus facebook bejelentéséről, amely az állítja, hogy a NAV szerint fennáll költségvetési csalás gyanúja a Nemzeti Közszolgálati Egyetem EU-s projektjeinél. Az Egyetem visszautasít minden olyan politikai motívumú hamis híresztelést, amely az NKE jó hírnevét törekszik csorbítani.” Azt ugyanakkor nem cáfolja a közlemény, hogy NAV-vizsgálat folyik az egyetem költéseivel kapcsolatban, helyette azt írják: „Az EU által nyújtott 23,5 Milliárd Ft-os támogatás a magyar közszférát és a nemzetgazdaságot támogatta.”

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?