Szijjártó barátja havi 48 ezerért bérel lakást a Várban

  • narancs.hu
  • 2020. február 14.

Belpol

Még a fideszes városvezetés alatt jutott ilyen olcsón lakáshoz.

Egy Úri utcai műemléképületben bérel egy 74 négyzetméteres lakást havonta mindössze 48 ezer forintért Kuna Tibor üzletember, Szijjártó Péter barátja – írja a 24.hu.

Kuna ugyanolyan trükkel jutott várbeli lakásához, mint korábban Bayer Zsolt: úgynevezett lakáscserével. A hatályban lévő lakástörvény szerint önkormányzati ingatlan bérleti jogát pénzért nem, csak egy másik ingatlan cseréjével lehet megkapni. Kuna fel is ajánlott egy kisebb, külső kerületben lévő lakást, a portál állítása szerint egy XVIII. kerületi, 67 négyzetméteres ingatlanról van szó. A csere azonban csak papíron történt meg. A tulajdoni lap szerint ugyanis a csereszerződés megkötése utáni napon Kuna vissza is vásárolta a cserére szánt ingatlant.

Bayer Zsolt a Várban 32 ezer forintért bérel egy önkormányzati lakást

Pár száz méterre Orbán új rezidentiájától, a Karmelita Kolostortól. A 24.hu cikke szerint február 20-a óta Bayer Zsolt új lakcíme a budai Várnegyed szívében van. Az önkormányzattól kikért adatok alapján Bayer tavaly szeptemberber lakáscserével jutott hozzá a közel 50 négyzetméteres ingatlanhoz, amiért költségelvű lakbért fizet, havonta 31 737 forintot.

Kuna egyébként érintett egy áfacsalási bűncselekménnyel kapcsolatban, pontosabban annak vádlottja. Az ügyészség szerint Kuna cégeivel 245 millió forintnyi hamis számlát fogadott be. Az üzletember beismerte bűnösségét.

Neked ajánljuk

Kártyaszámolás

A film felér egy szerencsejáték-mesterkurzussal, amennyiben nemcsak egy black jack- vagy egy pókerparti lefolyásának logikáját mutatja be és érteti meg már-már tudományos alapossággal, de a nagy tétekben folyó és nagy közönséget vonzó bajnokságok álságos világába is hasonlóan leleplező attitűddel avat be. Viszont a film nem erről szól.

Prága romokban

Lehet szó bármilyen titokban kiszivárgó kódról, nemzetközi összeesküvésről vagy világot fenyegető veszélyről, ha a főhőst nem James Bondnak hívják, a büdzsé aligha érheti el a több száz millió dollárt. 

Halandó érzékiség

A galériák nyári kiállításai sokszor az úgynevezett „könnyed” témákra fókuszálnak – a fő sláger a növényvilág. Az idén három ilyen kiállítással is találkozhattunk, de mind különböző módon közelítette meg a tárgyát.

Bartóki billentés

  • Csabai Máté

Ha volna időgépem, biztos visszamennék, hogy halljam Bach orgonajátékát, Beethovent és Lisztet a zongoránál, na meg Bartók Bélát. Utóbbi – ha nem is élőben való – meghallgatásához elég egy egyszerűbb masina is: a nevezetes „barna lemezeken” ugyanis bárki megismerkedhet azzal, hogyan billentett a mester: az 1982-ben megjelent tizenhárom korongon Scarlattitól Beethovenen át Kodályig és persze a saját műveiig végigzongorázza a zenetörténet tetemes részét.

Hajókórház a járványszigetnél

Szőcs Petra csaknem tíz éve megjelent első verseskötetét annak szürreális, groteszk, fantasztikumba hajló stílusa tette emlékezetessé. A Kétvízközben bármi megtörténhetett, különösebbnél különösebb családtagok bukkantak föl, és a beszélő, ha úgy tartotta kedve, kiugrott a harmadik emeletről a szemetes­zsákkal. 

Kint is, bent is

Hogyan egyeztethető össze a szépség- és divatipar túlszexualizált világa a feminista, kapitalizmuskritikus megnyilvánulásokkal? Mennyiben mutathat fel hiteles elbeszélői pozíciókat annak a szerzőnek az első kötete, akinek írói tevékenysége eddig legfeljebb Instagram-posztokban nyilvánult meg? 

Palackposta a porból

Izgalmasan telt a múlt hét: a magyar közélet jobbára az ország miniszterelnökének nagy pillanatával volt elfoglalva. E nagy pillanat pedig Dallas egén ragyogott fel, amikor is Orbán beszédet mondhatott a republikánosok idei nagy összeröffenésén. Fél Amerika hegyezte a fülét, hogy mit akarhat ez a furcsa idegen! A Hungarian cowboy! Vagy nem hegyezte, mármint nem a fél Amerika hegyezte, csak néhány ebédidőben arra lófráló bámész alak, akinek tényleg nem volt dolga.

Caligula lova

Lázár János miniszter korábbi sofőrje, a vasárnap megválasztott mártélyi polgármester, Ambrus István dolgozni is akar. „El kell kezdeni dolgozni. Van mit csinálni Mártélyon” – idézte az időközi választás győztesét a Promenad24 nevű kormánypárti híroldal.

A didergő király

A létező orbánizmusban embernek, állatnak sem egyszerű az élete, de most a fák is rá fognak baszni. Meg mindenki más. Mondjuk fának sosem volt jó lenni a hazában, de most, hogy Orbán Viktor pánikba esett a fenyegető energiakrízis miatt, vagy legalábbis úgy tett, mintha abba esett volna, tényleg elkezdhetnek rettegni.