Szijjártó barátja havi 48 ezerért bérel lakást a Várban

  • narancs.hu
  • 2020. február 14.

Belpol

Még a fideszes városvezetés alatt jutott ilyen olcsón lakáshoz.

Egy Úri utcai műemléképületben bérel egy 74 négyzetméteres lakást havonta mindössze 48 ezer forintért Kuna Tibor üzletember, Szijjártó Péter barátja – írja a 24.hu.

Kuna ugyanolyan trükkel jutott várbeli lakásához, mint korábban Bayer Zsolt: úgynevezett lakáscserével. A hatályban lévő lakástörvény szerint önkormányzati ingatlan bérleti jogát pénzért nem, csak egy másik ingatlan cseréjével lehet megkapni. Kuna fel is ajánlott egy kisebb, külső kerületben lévő lakást, a portál állítása szerint egy XVIII. kerületi, 67 négyzetméteres ingatlanról van szó. A csere azonban csak papíron történt meg. A tulajdoni lap szerint ugyanis a csereszerződés megkötése utáni napon Kuna vissza is vásárolta a cserére szánt ingatlant.

Bayer Zsolt a Várban 32 ezer forintért bérel egy önkormányzati lakást

Pár száz méterre Orbán új rezidentiájától, a Karmelita Kolostortól. A 24.hu cikke szerint február 20-a óta Bayer Zsolt új lakcíme a budai Várnegyed szívében van. Az önkormányzattól kikért adatok alapján Bayer tavaly szeptemberber lakáscserével jutott hozzá a közel 50 négyzetméteres ingatlanhoz, amiért költségelvű lakbért fizet, havonta 31 737 forintot.

Kuna egyébként érintett egy áfacsalási bűncselekménnyel kapcsolatban, pontosabban annak vádlottja. Az ügyészség szerint Kuna cégeivel 245 millió forintnyi hamis számlát fogadott be. Az üzletember beismerte bűnösségét.

Figyelmébe ajánljuk