Szijjártó szerint "nagyon durva külföldi beavatkozások" lesznek a választásokban

  • narancs.hu
  • 2022. február 18.

Belpol

A külügyminiszter a a Megafon Központ csütörtöki rendezvényén standupolt.

Szijjártó Péter külügyminiszter a Megafon Központ rendezvényén beszélt arról, hogy szerinte „nagyon durva külföldi beavatkozások” várhatók a magyar választási kampányba. Olyanok, amelyek még befolyásolhatják is az április 3-i országgyűlési választás kimenetelét. 

Szijjártó nem először fejtette ki erről a véleményét. A mostani alkalommal azzal kezdte monológját, hogy nyilván az sem véletlen, hogy  46 nappal a magyar választás előtt történetében először élőben közvetítették az Európai Bíróság ítélethirdetését arról, hogy Magyarország elbukta a jogállamisági pert az EU Bíróságán.

Szijjártó arra is reagált, hogy az a napokban arról szóltak a hírek a közösségi médiában, hogy ő finoman megfenyegette a nagyköveteket, de ezt kikérte magának. Úgy fogalmazott:

„Én nem finoman megfenyegettem őket, hanem elég keményen elmondtam, hogy mi várható. Tehát kikérem magamnak, hogy bárkit, bárkivel finoman beszéltem volna ebben a kérdésben.”

Hozzátette: „Én világosan elmondtam, hogy vannak szabályok, amiket be kell tartani, meg van egy szuverén ország, ahol ők egy másik ország képviselői. És én biztos leváltanám a nagykövetemet, ha megtudnám, nem csinálnak ilyet, mert 2014 óta elég világos rezsimek vannak érvényben, ha megtudnám, hogy az adott nagykövetem az adott országban a belpolitikai kérdésekben véleményt nyilvánít.”

Kijelentette azt is: 

„Magyarok vagyunk, és nem hülyék. És az, hogy valaki ilyen bokszzsáknak nézze Magyarországot, hogy fölkel aztán elkezdi reggel püfölni, mert éppen nincs jobb dolga, és mond mindenfajta dolgokat, ennek vége, ennek vége.”

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk