Szijjártó testvérének és Schuster Lórántnak is jutott a Szerencsejáték Zrt. támogatásából

  • narancs.hu
  • 2023. július 13.

Belpol

A cég májusban és júniusban 146 millió forintot osztott szét.

Míg áprilisban három hét alatt bruttó 639 millió forint jutott a Szerencsejáték Zrt. támogatási keretéből 23 szervezetnek és cégnek, addig május-júniusban két hónap alatt összesen 146 milliót osztottak szét hat helyre – írja a hvg.hu.

A legnagyobb, 50 millió + áfás szponzorációs összeget a Magyar Úszó Szövetség kapta. Rajtuk kívül májusban egy kedvezményezett volt: 6 millió forinttal támogatták az Örökség Közhasznú Alapítványt, amely falvakba viszi el többek között a Csíksomlyói Magyar Passiót és Wass Albert műveit.

Júniusban már többeknek jutott az állami pénzből. Ekkor a legtöbb, 40 millió + áfás szponzorpénzt az Aeroglobe Kft. kapta. Ugyanez a cég tavaly nyár elején is kapott 35 millió forintot, 2021-ben pedig 20 milliót. A Budaörsi repülőteret is üzemeltető családi vállalkozáshoz kapcsolódó másik családi cég, a FLY-COOP Kft. helikopterével utazott Rogán Antal miniszter és felesége 2016-ban egy lagzira, de Habony Árpádot és Kövér Lászlót is szállították már.

Tízmilliós támogatási szerződést kapott a Szerencsejáték-leányvállalattól a Skyward Tunnel Kft., amely 2021 őszén is kapott már ugyanennyit. A Skyward tavaly mutatta be a katonai és polgári felhasználásra is alkalmas függőleges szélcsatornáját, amire egy másik céggel közösen 370 milliós vissza nem térítendő támogatást nyert a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapból. Szintén tízmilliót kapott Schuster Lóránt „egyéni vállalkozó” is, akit sokan egykori MIÉP-es politikusként, még többen pedig az idén 50 éves P. Mobil együttes alapítójaként ismernek. 

5 millió forint + áfa összegű szponzorpénz jutott a TRP Hungary Kft.-nek, amely a lap szerint már korábban is a Szerencsejáték-cég kedvelt támogatási „célpontja” volt, csak nem ezen a néven, mivel korábban Truck Race Promotion Kft.-ként működött. Ezen a néven tavaly kétszer is kaptak pénzt a szponzorkeretből: májusban 23 millió forintot, majd júniusban újabb 5 milliót, de már 2021-ben is dupláztak. Akkor júniusban 5 milliót, majd novemberben 20 milliót kaptak. Ugyaninnen 2018-ban is kaptak közel 31 milliót. A társaság a hazai autó- és motorsportélet aktív szereplője. Egyik tulajdonosa Őry Tamás, a másik pedig a felesége, Szijjártó Sarolta, aki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter testvére.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk