Szöllősi: Senki nem látta jönni a vízumkérelem elutasítását

  • narancs.hu
  • 2023. október 12.

Belpol

a Puskás-ügyek és a magyar futballhagyományok nagyköveteként kapott meghívást az Egyesült Államokba. 

„Kimondottan a Puskás-ügyek és a magyar futballhagyományok nagyköveteként kaptam a meghívást. Én pedig az ilyenkor szokásos ügymenetet követve továbbítottam a meghívólevelet a Külgazdasági és Külügyminisztériumba, miniszter úr engedélyezte az utazást, és attól kezdve a kollégák intézték a vízumkérelem benyújtását. Hozzáteszem, az ilyen és ehhez hasonló vízumkérelmek sokaságát intézték a közelebbi és a távolabbi múltban, rutinszerű és automatikus folyamat volt ez idáig, amennyire én tudom, és senki sem látta jönni a kérelem elutasítását” – nyilatkozta az Indexnek Szöllősi György, a Nemzeti Sport főszerkesztője. 

Mint ismert, az Egyesült Államok budapesti nagykövetsége nem adott ki vízumot Szöllősinek szeptemberben, aki Chicagói Magyar Kultúrtanács felkérésére nyitotta volna meg pénteken a jubileumi 25. Árpád-kupát, amiről egyébként a torna egykori résztvevője azt írta, hogy egy propagandarendezvénnyé silányult. 

„Nem ismerem az urat, de már korábbi amerikai útjaim közben is belefutottam a közösségi médián posztolt üzeneteibe, amelyek alapján szélsőbaloldali aktivistának tűnik. A mostani posztjait észre sem vettem volna, de a torna résztvevői írtak nekem felháborodottan itthonról és az óceán túlsó partjáról. Magánemberek összegyűjtik a pénzt, hogy odautazzanak, a szervezők nagy energiákat mozgósítanak, hogy pályát béreljenek, szállást biztosítsanak, játékvezetőt szerezzenek, és erre az én személyemen keresztül magát a tornát is támadta ez az úr. Aki egyébként régi reflexszel a Nemzetközi Sportújságíró Szövetség minden egyes vezetőségi tagjánál is feljelentett engem és a publikációjában velem szolidáris AIPS-alelnököt, Csisztu Zsuzsát” – mondta vele kapcsolatban Szöllősi. 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk