Szülők panasza nyomán indult vizsgálat egy Fejér megyei óvoda igazgatójával szemben

  • narancs.hu
  • 2024. március 13.

Belpol

Az önkormányzat a vizsgálat idejére felfüggesztette az intézményvezetőt. 

Több óvodás korú gyerek szülei is felkeresték egy Fejér megyei település polgármesterét és jegyzőjét, hogy panaszt tegyenek az egyik óvoda igazgatónőjével szemben – írja a hvg.hu.

A bejelentések hallatára az önkormányzat felfüggesztette az intézményvezetőt és belső vizsgálatot rendelt el, amelynek lebonyolítását a tervek szerint a héten kezdi meg az erre felállított, öt fős bizottság. A jegyző közlése szerint ennek eredményétől függően döntenek majd az elbocsátás, esetleges feljelentés mellett, de az igazgató a vizsgálat lezárultáig nem dolgozik. 

A lap egyik forrása szerint több probléma is volt a pedagógussal, a jelenlegi botrányt pedig egy állítólagos bántalmazási ügy robbantotta ki: az igazgató gyakran "beráncigálja az irodájába" azokat a gyerekeket, akikkel megítélése szerint probléma van, egy kisfiúval pedig többször is megtette ezt. A lap szerint az egyik ilyen esetről hangfelvétel is készült, majd a felvétel birtokában fordultak az önkormányzathoz, ezúttal ugyanis "nem egyszerű megrángatásról" volt szó. 

A jegyzőnek a hangfelvételt a szülők nem játszották le, szerinte azonban elhamarkodott lenne bántalmazásról beszélni, viszont a "nevelési módszerekben vannak különbségek". 

Az ügyben a lap megkereste a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányságot, hozzájuk azonban nem érkezett feljelentés az óvoda ügyében.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk