"Szuverenitásvédelmi törvénycsomaggal" akar előrukkolni a Fidesz az ősszel

  • Narancs.hu/MTI
  • 2023. szeptember 21.

Belpol

Jó lesz megtanulni ezt a kifejezést, úgy tűnik, ez lesz az új hívószó, de a javaslat Kocsis Máté elmondása szerint valójában az ellenzék és az újságírók ellen irányul majd. 

Szuverenitásvédelmi törvénycsomag kerül a parlament elé ősszel – jelentette be Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a kormánypárt kihelyezett esztergomi frakcióülésének szünetében tartott sajtótájékoztatón csütörtökön az MTI beszámolója szerint.

Kocsis azt mondta, a gyermekvédelmi törvényt is módosítják, és ezzel egyidejűleg az Országgyűlés őszi ülésszakában egy szuverenitásvédelmi törvénycsomagot is benyújtanak majd.

Hogy ez pontosan mit jelent, arról azt mondta,

a javaslat célja, hogy megnehezítsék "azoknak a dolgát, akik külföldön dollárért árulják hazánkat", illetve "kicsit borsot törjenek" azoknak "a baloldali újságíróknak, álcivileknek és dollárpolitikusoknak az orra alá,

akik úgy gondolják, hogy amerikai demokrata dollármilliárdosoknak vagy brüsszeli multinacionális cégek érdekeinek eleget téve politikai hatalomhoz kívánnak jutni, és utána az ország gazdasági szempontjait feladva ki akarják fizetni ennek a támogatásnak az ellenértékét."

Kocsis Máté tájékoztatása szerint a törvénycsomag biztosan tartalmaz majd alaptörvény-módosítást, amiben az ország szuverenitásának megvédését rögzítik, valamint egy olyan szabályt, amely kimondja, hogy a választáson induló szervezetek – függetlenül attól, hogy nem pártok – a pártok gazdálkodására vonatkozó szabályok szerint kell, hogy eljárjanak.

Emellett az indítványnak a büntető törvénykönyv módosítását is tartalmaznia kell, mert "mindenkinek tisztában kell lennie azzal, hogy aki külföldön dollárért árulja a saját hazáját, azért itthon felelnie kell a törvény előtt" – fogalmazott.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Meghalt Vajda Mihály

  • narancs.hu

A Széchenyi-díjas magyar filozófus, egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja, lapunk Egotrip rovatának szerzője 88 éves volt.