Zavar a rendszerben? Varga Mihályt cáfolta Kocsis Máté a Fidesz-frakcióülésen

  • Narancs.hu/MTI
  • 2023. szeptember 21.

Belpol

A pénzügyminiszter újabb megszorításokról beszélt, Kocsis Máté szerint ez csak a magánvéleménye volt. 

Mint arról beszámoltunk, Egerben a közgazdász vándorgyűlésen Varga Mihály pénzügyminiszter a bankok különadójának emeléséről, a kamattámogatott hitelek megszüntetéséről és folyamatban lévő beruházások leállításáról beszélt az államháztartás helyzetének javítására, de alig kezdett gondolkodni a magyar nyilvánosság azon, hogy ez pontosan mit is jelent, a Fidesz frakcióvezetője, Kocsis Máté máris kacsának nevezte a miniszter szavait. 

A Fidesz éppen Esztergomban tart kihelyezett frakcióülést, ennek szünetében tartott rendkívüli sajtótájékoztatót Kocsis, aki közölte:

a kormány a kamattámogatott hiteleken nem változtat és a bankadót sem emeli meg.

Az MTI beszámolója szerint azt is mondta, hogy minden ettől eltérő állítás magánvélemény, és a frakció is egyetértett vele, mert 2024-ben a hitelezés növekedését kellene elérni, ehhez pedig szükség van kamattámogatott hitelekre és a bankokra is.

Kocsis Máté azt is mondta, hogy Orbán Viktor miniszterelnök szerdán a Fidesz és a KDNP frakciók előtt tartott előadásában arról beszélt, hogy a költségvetési hiányt a kormány csökkenő pályán fogja tartani, és a kereskedelmi és iparkamarával, valamint a bankszövetséggel kötött megállapodást is be fogja tartani.

Kocsis Máté szerint az infláció csökkenő pályán van, a hitelminősítők szerint a magyar gazdaság alapjai stabilak, erősek, és a hitelezést fel kell gyorsítani, és mindezzel szembe menne a Varga Mihály által belengetett adóemelés, ezért nem látja reálisnak. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk