Szabó Tímea jogerősen pert nyert pedofilügyben

  • narancs.hu
  • 2023. május 21.

Belpol

Bús Balázs perelte be, a mentelmi bizottság kiadta, most az ítélőtábla megállapította: amit Szabó mondott, nem rágalom.

A rágalmazási ügy után a polgári pert is jogerősen megnyerte Szabó Tímea, a Párbeszéd–Zöldek frakcióvezetője Bús Balázzsal (Fidesz), Óbuda-Békásmegyer korábbi polgármesterével szemben.

Erről az ellenzéki politikus számolt be a Facebookon.

Szabó Tímea a kampány idején videót tett közzé „A pedofil bűnözők a Fideszben vannak – a Fidesz óbudai jelöltje, Bús Balázs is elhallgatott egy óvodai pedofil bűncselekményt!” címmel. Bús emiatt pert indított Szabó Tímeával szemben, akinek az Országgyűlés mentelmi bizottsága tavaly júniusban a három évtizedes gyakorlattal szemben a mentelmi jogát is felfüggesztette emiatt. 

A jogi eljárásban egy ideig Bús Balázsnak állt a zászló, de aztán megállapíttatott, hogy rágalmazás nem történt, és a Szabó Tímeával szemben indult eljárást megszüntették. 

„Ezen a héten pedig a polgári peres eljárásban is jogerős döntés született – írja Szabó Tímea. – A Fővárosi Ítélőtábla kimondta: nekem van igazam, igenis meg lehet fogalmazni politikai és morális értékítéletet a nagy nyilvánosság előtt is egy olyan emberről, aki 3. kerületi polgármesterként eltitkolt egy gyerekek ellen elkövetett borzalmas szexuális bűncselekményt.”

Szabó azt írja, Búsnak bocsánatot kellene kérnie a bántalmazott gyerekektől, szülőktől, óvodai dolgozóktól és Óbuda-Békásmegyer egész közösségétől. „Az egész Fidesz pedig szégyellje magát, hogy kitalált óvodai LMBTQ hergeléssel foglalkozik, amikor pedig valóban fel kellene lépni a gyerekek védelmében, akkor hallgatnak. Várom az egész Fidesz, főleg az óbudai Fidesz bocsánatkérését az ügyben” – írja a Párbeszéd–Zöldek frakcióvezetője.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?