Tarsoly Csaba: A felszámolók elkótyavetyélték a Quaestor lefoglalt ingatlanjait

  • narancs.hu
  • 2024. június 3.

Belpol

Szerinte lett volna esély az ügyfelek kötvénybefektetésének teljes megtérülésére.

A Quaestor-ügy csaknem nyolc éve tartó tárgyalássorozatának végéhez közeledve a per fővádlottja, a 77 milliárd forintos csalással vádolt Tarsoly Csaba a Blikknek nyilatkozva arról beszélt,

szerinte lett volna esély a Quaestor-ügyfelek kötvénybefektetésének teljes megtérülésére.

Az interjút szemléző Telex emlékeztetett, a pénzügyi szolgáltatásokkal és befektetésekkel foglalkozó Quaestor-csoport 2015. március 11-én küldött levelet az ügyfeleknek, amelyben közölték, hogy a cég öncsődöt jelent. A Magyar Nemzeti Bank közléséből kiderült, hogy a kibocsátott kötvényeikből 150 milliárdnyi papírnak nem volt fedezete. Az első tárgyalást 2016 júliusában tartották, a Fővárosi Főügyészség 11 emberrel szemben emelt vádat bűnszervezetben elkövetett sikkasztás, csalás miatt, Tarsolyt első fokon két év letöltendő szabadságvesztésre ítélték.

Tarsoly Csaba a Blikknek most azt mondta, úgy érzi, mindent megtettem az igaza bizonyítása érdekében, több mint ezer észrevételt tett a tárgyalások során. „Tény, hogy a vádiratban az ügy elejétől kezdve ez év februárjáig az szerepelt, hogy nem volt esély a károkozás megtérülésére. Ez a mondat a február 20-i vádirat módosításból kikerült, az ügyészség véleménye szerint ez további bizonyíték szükségességét vetette volna fel. Ez elmaradt, amely alapvetően kihat a védekezésemre, mert a vagyon meglétének bizonyítása igazolja a huszonöt éves munkánk eredményét” – fogalmazott az egykori Quaestor-vezér, aki szerint volt esély az ügyfelek kötvénybefektetésének teljes megtérülésére, amit a cég ingatlanjai, például a Győri ETO komplexuma fedezett volna.

„Ehelyett a felszámolók elkótyavetyélték a lefoglalt ingatlanokat, beruházásokat, így közismert vállalkozók és cégeik jártak jól ezek felvásárlásával. Sajnálatos, hogy mindezt nem vizsgálta ki a vádhatóság”

– mondta Tarsoly, aki több lefoglalt ingatlant is felsorolt, amelyek szerinte messze áron alul kerültek az új tulajdonosaikhoz, miközben ő két éven át előzetes letartóztatásban volt. Úgy véli, ezekben az ügyekben akár hűtlen kezelés miatt is indulhat még eljárás. Arra a kérdésre, hogy jelenleg mivel foglalkozik, azt mondta: „Keresem a helyem, kisebb munkákban tudtam részt venni az elmúlt években. A tárgyalásokra felkészülés köti le az időm és energiám jelentős részét.”

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk