Telex: Büntetőeljárás keretében vizsgálják Homonnay Gergely halálát az olasz hatóságok

  • narancs.hu
  • 2022. január 11.

Belpol

További információt nem közölt a római ügyészség.

Büntetőeljárás keretében vizsgálják Homonnay Gergely halálát az olasz hatóságok, erősítette meg a Telexnek emailben a római ügyészség titkársága.

Ahogy arról mi is beszámoltunk a Corriere Della Sera nyomán, január elsején holtan találták egy római klubban Homonnay Gergely magyar közírót, aktivistát. A lap szerint a már egy ideje Rómában élő, 46 éves Homonnayra egy Bananon nevű LMBTQ-klub török fürdőjében találtak rá a klub tulajdonosai meztelenül. Ekkor még élt, légzési nehézségei voltak, ám hiába hívtak azonnal segítséget, a kiérkező mentők már nem tudták újraéleszteni. 

Sajtóhírek szerint erőszak vagy támadás nyomai nem látszódtak a testen, a cikk szerint Homonnay halálát keringésleállás okozta, de boncolást is fognak végezni a holttesten. A lap szerint Homonnay személyes dolgai között a fürdő öltözőjében fehér port és gyanús folyadékot (feltehetően kokaint és GHB nevű drogot) is találtak, ezeket is megvizsgálják, a boncoláskor pedig azt is vizsgálni fogják, hogy drogoknak köze lehetett-e a halálához. 

Mivel azóta sem tudni semmi pontosat, a Telex több kérdést is küldött a római ügyészségnek, akik mindössze annyit válaszoltak, hogy

Az üggyel kapcsolatos tájékoztatás iránti kérelmére hivatkozva közöljük, hogy a Hivatal a kért információkat nem tudja megadni, mivel a kérdéses büntetőeljárás jelenleg még nyomozati titoktartás alá tartozik.

A lap az ügyészséget telefonon is megpróbálta elérni, de hasonlóan az emailben írtakhoz, nem kívántak semmilyen részletet megosztani a nyomozásról. A múlt héten Homonnay ügyvédje annyit mondott a lapnak, hogy az olasz rendőrség szinte semmit sem árult el neki Homonnay halálának körülményeiről, valamint az eljárás állásáról, mert folyamatban lévő, komoly eljárásról van szó.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk