Új helyszínen újranyitják az elbontott sajtófotó-kiállítást Debrecenben

  • narancs.hu
  • 2024. augusztus 29.

Kultúra

A kiállítás kurátora szerint a Baltazár Dezső tér félmegoldás, de jobb, mint a semmi.

Új helyszínen nyílik meg pénteken Debrecenben a 42. Magyar Sajtófotó Kiállítás, amelyet négy nappal a megnyitó után el kellett távolítani – számol be az Magyar Hang

Papp László, a város polgármesterének bejelentése szerint a kiállítás újraépítése csütörtök délután elkezdődött,

a tablókat a Kölcsey-Központból az új helyszínre, a Baltazár Dezső térre szállítják. 

A tárlat elbontásával kapcslatban a hvg.hu-nak a polgármesteri hivatal akkor azt közölte, a képanyag a Debreceni Virágkarnevál iránti hatalmas érdeklődés miatt lett elbontva, biztonságtechnikai okokból. „A sajtófotó kiállítás iránt érdeklődőktől elnézést kérünk, azonban Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata minden esetben a biztonságot és a Debreceni Virágkarneválra látogatók védelmét tekinti elsődlegesnek. A jövőben a kiállítás új, ideálisabb helyszínen fog megvalósulni” – írták akkor. Azt nem közölték, hogy korábban miért nem okozott biztonsági problémát a kiállítás.

Bánkuti András, a Magyar Újságírók Országos Szövetsége fotóriporteri szakosztályának elnöke, a kiállítás kurátora a Magyar Hang kérdésére elmondta, hogy ő az eredeti helyszínt szerette volna, a Baltazár Dezső tér félmegoldás, de jobb, mint a semmi. A városvezetéssel való tárgyalás során egyébként a jövő évi kiállítás is szóba került, vagyis Debrecen 2025-ben is bemutatná a sajtófotókat – tette hozzá. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Négy év után jutott eszébe a leköszönő fideszes polgármesternek, hogy többmilliós jubileumi jutalom jár neki

Dávid Zoltán orosházi városvezető jegyezte a saját maga jutalmazásáról szóló előterjesztést. Ráadásul úgy, hogy az négy évvel ezelőtt lett volna esedékes. Az ellenzék szerint mindez elévült, így törvénytelen. Néhány szakértő dodonai véleményére támaszkodva a fideszes többség persze megszavazta az előterjesztést.