Tévedésből dühítették föl az egészségügyi dolgozókat

  • narancs.hu
  • 2021. április 23.

Belpol

Mégsem akarja lehallgatni a telefonjaikat a titkosszolgálat.

Tévedésből kapták meg az egészségügyi dolgozók azt a levelet, amelyben arra szólították fel őket, egyezzenek bele egy megbízhatósági vizsgálatba. Erről Farkas László  dandártábornok, a Nemzeti Védelmi Szolgálat főigazgatója tájékoztatta a Magyar Orvosi Kamarát – írja a Telex.

A köztestület azért fordult az NVSZ vezetőjéhez, mert a levél sok címzettet felháborított. A megbízhatósági vizsgálat ugyanis többek között azzal jár, hogy az érintett telefonját bármikor lehallgathatják, és információkat gyűjthetnek róla, ha pedig ebbe nem egyezik bele, elveszíti az állását.

Arról, hogy ezt a levelet megkapták az egészségügyi dolgozók, Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője számolt be csütörtökön este a Facebook-oldalán. Az ügyben kérdést küldött a belügyminiszterhez. „Még az is lehet, hogy van rá magyarázat. Inkább megvárom Pintér Sándor válaszát” – írta a politikus.

A rendőrség „megbízhatósági vizsgálat” alá akarja vonni a kórházi dolgozókat! Ha ezt valaki megtagadja, azonnal...

Közzétette: Szabó Tímea – 2021. április 22., csütörtök

A Nemzeti Védelmi Szolgálat főigazgatója azt mondta, az Országos Kórházi Főigazgatóság adminisztrációs hibája nyomán küldték ki a leveleket. Szó sincs arról, hogy az egészségügyi szolgálati jogviszony alá tartozó dolgozóknak ilyen nyilatkozatot kellene kitölteniük. 

 

Figyelmébe ajánljuk