Tibi atya a Momentum politikusával tréfálkozik

  • B.P.M.
  • 2018. december 28.

Belpol

Ironikus bejegyzést tett közzé a párt "ellenzéki programjával" kapcsolatban.

Kádár Barnabás a Momentum Mozgalom politikusa tegnap egy bejegyzést tett közzé a Facebookon, amelyben arról ír, „durva belegondolni, hogy az egész világegyetemben egyetlen olyan hely van, ahol nem halunk meg másodpercek alatt. Ráadásul még itt a földön is is figyelnünk kell olyan dolgokra, hogy ne érje túl nagy gyorsulás, hő vagy sugárzás a testünket.”

Kádár ebből két következtetést vont le: 1, Vigyáznunk kell a Földre, 2, Hosszú távon nem szabad ragaszkodni ehhez a kozmikus szempontból alapvetően életképtelen létformánkhoz: „Egy ideig még működni fog, hogy mindig a földi körülményekben kifejlődött testünkhöz igazítjuk máshol is a környezetet, de hosszabb távon már nem lesz hatékony. Ha szeretnénk bolygókon átívelő civilizációvá válni, akkor bizony kiborgokká kell válnunk.”

Tibi atya mögötti álló bloggerek Kádár utolsó gondolatát viccesnek találhatták, mert egy ironikus bejegyzést tettek közzé a felületükön Végre van ellenzéki program a Momentumban: kiborgokká kell válni! címmel:

„Nem, nem és nem. Nem álhír, nem kiforgatás és nem is irónia. Kádár Barnabás momentumos futurológus (?) szerint az emberiségnek hosszútávon nem szabad ragaszkodni ehhez a kozmikus szempontból alapvetően életképtelen létformához, ezért kiborgokká kell válnunk, ha bolygókon átívelő civilizációt szeretnénk.

Végül is én voltam az, aki az internet szarfolyamában szembefordultam a sodrásiránnyal, és ellenzéki programot követeltem a tüntetések tartalmatlan megtrollkodása helyett. Kénytelen vagyok befogni a pofámat, elvégre most, hogy itt van, joggal érné szó a ház elejét, hogy nekem aztán semmi se jó!

Végre az ellenzék is elkezdett saját ügyek mellé állni, végre megcsodálhatjuk a fiatalos innovésönt és végre valaki kimondja, már nagyon kellett! Ilyenkor érzem, hogy van értelme annak, amit csinálok, hogy nem hiába írok. Köszönöm, srácok, hogy visszaadtátok a hitem!

Dicsértessék!” - olvasható a bejegyzés.

A kommentelők között akadt olyan, aki kritikát fogalmazott meg a fiktív alkoholista pap bejegyzésével kapcsolatban, amelyekre Tibi azt reagálta: „Irónia csak egy távoli ország, melyet az irónok laknak. Bocsánat a kritikáért, és tényleg elnézést mindenkitől, akinek ezzel a szivecskéjébe gázoltam, ez egy szupcsi párt, és nem ők tehetnek arról, hogy nincs komolyan vehető politikai alternatíva, hanem a rendszer. Tényleg.”

Korábban készítettünk interjút Tóth Mátéval, a Humbák Művek vezetőjével, amelyet itt olvashatnak:

Tibi atya kitalálója a Narancsnak a kormánypárti támadásokról: Mi nem kérünk bocsánatot

Tibi atya követői elvárják, hogy politikai kérdésekben szerepet vállaljon a Facebookon több mint 1,3 millió követővel rendelkező fiktív alkoholista pap. A figura a kampányban is „megszólalt", bírálta Orbán Viktort, erre szembetalálta magát a teljes kormánymédiával. A Humbák Művek vezetője szerint nem tesznek mást, mint lőnek mindenre, ami nem tetszik nekik.

Figyelmébe ajánljuk