Tiborcz István cége eladja két ausztriai síhotelét

  • narancs.hu
  • 2023. január 24.

Belpol

Az új üzemeltető vezetője irányítja az orosz milliárdos, Megdet Rahimkulov cégeit is.

A Tiborcz István tulajdonában lévő BDPST Zrt. eladja a Hotel Alpenblicket és a Relax Resort Hotel Kreischberget tulajdonló és üzemeltető vállalatokat – írja a hvg.hu. A vevő a Peter's Consulting Kft., amelyet az a Zentai Péter vezet, aki a Magyarországon élő orosz milliárdos, Megdet Rahimkulov cégeit is irányítja. 

A miniszterelnök vejének cége kedden jelentette be az adásvételt, a két Ausztriában található – 43, illetve 93 szobás – síhotelt februártól Peter's Consulting fogja üzemeltetni. A BDPST Group közleménye szerint a két szálloda értékesítése illeszkedik a BDPST Group hosszú távú üzleti stratégiájába, továbbá alapot teremt a 2023-as, teljes szállodaportfóliót érintő terveik megvalósításához. A cégcsoport az első negyedévben a magyarországi szállodapiacra egy új, egységes ernyőmárka bevezetését tervezi, amely a jövőben az üzemeltetésük alá tartozó szállodákat és éttermeket vonja majd maga alá.

Tiborcz István cége egyébként decemberben vette meg a Gellért Szállót. A BDPST Zrt. a tervek szerint ötcsillagos szállodává alakítja majd a több mint 100 éve megnyitott, de immár egy éve zárva tartó hotelt.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk