Tanítás nélküli munkanapot rendeltek el a tatai iskolában, miután a tanárok 90 százaléka sztrájkot hirdetett

  • narancs.hu
  • 2023. január 24.

Belpol

Így a sztrájk nem érvényes.

A tatai Kőkúti Általános Iskola tantestületének 90 százaléka sztrájkot hirdetett január 23-tól 25-ig, a szülők pedig szolidaritásként a gyerekek csak három százalékát küldték be az iskolába – írja a 444

Az intézmény vezetője azonban inkább tanítás nélküli munkanapot rendelt el, így a sztrájk nem érvényes. Minderről az iskola Facebook-oldalán számoltak be a sztrájkoló pedagógusok.

„A sztrájkot 23-án reggel 8 órakor 54 fő kezdte meg, majd az intézményvezető 9 órakor bejelentette, hogy tanítás nélküli munkanappá nyilvánítja ezt a napot. Ezáltal ellehetetlenítette a sztrájkot, hiszen a nevelőtestület döntése nélkül rendelte el a tanítás nélküli munkanapot” – írták, hozzátéve, hogy a sztrájkot minden jogszabályt betartva szervezták meg, amiről az intézményvezetés egyébként a szülőket is tájékoztatta.

A SZTRÁJK ALAPJOG! VAGY MÉGSEM? A TATAI KŐKÚTI ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS TAGINTÉZMÉNYE SZTRÁJKOLÓ PEDAGÓGUSAINAK KÖZLEMÉNYE A...

Posted by Kőkúti Általános Iskola on Tuesday, January 24, 2023

Kedden ismét – nevelőtestületi döntés hiányában – tanítás nélküli munkanap volt az iskolában, de a tanárok ennek ellenére is vállalták, hogy 8-tól 9 óráig sztrájkolnak.

„Nem hagyjuk, hogy törvénytelen módszerekkel akar elhallgattatni minket a munkáltatónk! A gyermekek joga azzal sérül igazán, hogy figyelmen kívül hagyják a döntéshozók az érdekeiket”

– olvasható a sztrájkoló tanárok posztjában.

Január 23-tól országszerte egyhetes munkabeszüntetéssel folytatják a tiltakozást a pedagógusok. A sztrájkhét részleteit még január 10-én a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete tette közzé a nedolgozzingyen.hu-n. Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár Január 26-ára hívta össze a sztrájkbizottság következő ülését. Az államtitkár figyelmeztette szakszervezeti vezetőket: „a köznevelési intézményekben az intézményvezetők és a tankerületek az elégséges szolgáltatás körébe tartozó szolgáltatások teljes körű biztosításáért mindent megtesznek” a sztrájknapokon.

(Címlapképünk forrása: Kőkúti Általános Iskola/Facebook)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk