Tisztogatás folyik Mészáros Lőrinc vidéki lapjainál

  • narancs.hu
  • 2017. augusztus 11.

Belpol

Felkészülnek.

A Pannon Lapok Társaságához (PLT) tartozó három megyei lap és egy városi lap legfelső vezetőjét, valamint a PLT központi lapigazgatóját pénteken raportra hívták, majd közölték velük, hogy leváltják őket – értesült a 24.hu.

A Pannon Lapok Társasága egy éve került Mészáros érdekeltségi körébe, amikor megvette a Mediaworks, amely a Népszabadság megszüntetését követően szintén a nemzet gázszerelőjének érdekkörébe tartozik.

A PLT dolgozóinak távozását a 24.hu információi szerint közös megegyezéssel oldják meg.

Hivatalosan nem tudni, mi az oka a vezetők elbocsátásának, de a lap szerint is erős a gyanú, hogy a központi befolyás kívánt erősödését ideje a megyei lapoknál is mielőbb véghez vinni. Állítólag az egyik megyei laphoz egyenesen a központból, vagyis a Mediaworkstől érkezik vezető.

A független vidéki sajtónak lényegében annyi. Mint ismert, Andy Vajna is zöld utat kapott a Médiatanácstól a maradék független vidéki sajtó felszámolására.

Lassú elsötétítés – Kik nyírták ki a vidéki napilapokat?

Összesen 12 megyei napilap került októberben Mészáros Lőrinc közelébe. Szerkesztők és újságírók mondják el, milyen volt belülről a kormánypárti térfoglalás, és milyen okok vezettek addig, hogy a megyei sajtó mára nem a helyi hatalom kontrollja, hanem a barátja lett.

Neked ajánljuk